© ISOPIX

Gefrituurde kippenfilet, geroosterde tomaten en kikkererwten

(Voor 4 personen)

8 kippenfilets, 4 grote tomaten, zout, peper van de molen, olijfolie, 1 bokaal kikkererwten, 2 eieren, bloem, frituurolie, 25 g amandelschilfers, 3 takjes platte peterselie, 2 takjes munt.

1 Warm de oven voor op 150°. Was de tomaten, snij ze doormidden, leg ze op een bakplaat, de binnenkant naar boven. Voeg peper, zout en een scheutje olijfolie toe. Laat 25 minuten bakken.

2 Giet de kikkererwten en hun vocht in een kookpot en warm op.

3 Klop intussen de eieren in een diep bord, voeg peper en zout toe. Doe de bloem in een tweede bord. Haal de kippenfilet door de bloem en vervolgens door de eieren.

4 Verhit de frituurolie in een pot, dompel er twee per twee de kippenfilets in onder en laat 10 minuten frituren. Draai geregeld om met een schuimspaan. Laat uitlekken op de keukenrol en hou warm.

5 Rooster de amandelen in een withete pan tot ze goudgeel zijn.

6 Was de peterselie en de munt, dep droog, verwijder de blaadjes en hak de helft fijn. Laat de kikkererwten uitlekken, doe ze in een kom, overgiet met een scheutje olijfolie en voeg de gesnipperde kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en meng.

7 Verdeel de tomaten over de borden, leg er de kippenfilet op. Strooi er wat kikkererwten, amandelschilfers en de rest van de perterselie en munt over. Dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content