Genieten van het tussenseizoen

Maart en april vormen de schakel tussen de vrieskou en de eerste etentjes op het terras. Een tijd om slim te genieten tussen binnen en buiten.

Dankzij de zon

Dit vijverfonteintje werkt op zonne-energie (dus gratis) en valt makkelijk te plaatsen, bijvoorbeeld wanneer u de vijver schoonmaakt. Het bestaat uit een zonnepaneel, een accu en een fonteinpomp met drie sproeiwijzen. Het systeem kan ook een waterval en een schijnwerper met schemerdetectie bedienen (Solar van Oase, basisset vanaf A 618, % 02 454 07 43).

Allemaal beestjes, bijna echt

Garden Utility pakt ook dit jaar uit met speelse tuinaccessoires zoals bijna-echte lieveheersbeestjes of bijna-echte vlinders die u in het gras, in een perk of in pot- en kamerplanten kunt prikken. De vlinders bestaan in drie formaten (prijs van A 4,95 tot A 7,95 volgens het formaat). De lieveheersbeestjes kosten A 7,95 per stuk. Info verkooppunten: % 03 213 50 20.

Luchtig zitcomfort

Vincent Sheppard is een Belgisch fabrikant van zitmeubilair dat gemaakt wordt volgens de Lloyd Loomtraditie (geweven kraftpapier). Deze luchtige en toch opvallend comfortabele stoelen zijn ideaal om in de veranda of in een zonnige hoek te genieten van het tussenseizoen. Ze komen uit de nieuwe collectie Butterfly en zijn beschikbaar in 30 kleuren (per stoel A 300 zónder en A 360 mét armleuningen – % 056 46 11 11).

Slimme kastjes

Altijd weer een spektakel in het voorjaar wanneer we vogels zien inkwartieren in een nestkastje. Deze slimme kastjes zagen we bij Habitat. Ze zijn bevestigd aan een stok waarmee u ze tussen een klimplant of in de grond kunt vastprikken (A 7,95 – winkels in Antwerpen en Brussel).

Tuinbeurzen en plantendagen

n Op de voorjaarsplantendagen kunt u ongewone of zeldzame variëteiten op de kop tikken en soms ook inruilen voor plantgoed dat u te veel hebt. Noteer de Plantenruildag in het park van Beervelde (12/3), de Voorjaarsplantendag in het Arboretum van Kalmthout (9/4) en de Plantenbeurzen in het kasteel van Ooidonk (15-17/4), Sint-Lievens-Houtem (17/4) en Hombeek (30/4)

n Aan tuinbeurzen is er in het voorjaar evenmin gebrek: Tuinexpo in Antwerpen (24-27/2) en Kortrijk (3-6/3) en Tuin en Trends in Mechelen (17-20/3). De origineelste blijft Sfeer in Gent (18-20/3 en 24-26/3). Hier worden alle facetten van de groene wereld gecombineerd met designtrends en waterpartijen, zwembaden en -vijvers. U krijgt advies van binnenhuis- en tuinarchitecten en bewondert de tuinen van de laureaten van de wedstrijd Buiten Verbeelding. n

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content