Gooi jij vaak eten weg?

Jullie reacties op ons dossier van vorige maand.

Voedsel redden met een app

Een tijdje terug las ik over Too Good To Go en heb ik die app ook eens zelf uitgeprobeerd. Zelfs voor een digitale beginner als ik was dat supersimpel. Ik bestelde pakketjes bij supermarkten, een bakker in mijn buurt en een traiteur. Tot mijn grote verrassing viel de inhoud enorm mee. Op een pak verlepte radijsjes na, bleek de verrassing telkens erg in de smaak te vallen, ook bij mijn huisgenoten. Wanneer ik nu geen tijd heb om te koken, check ik ’s middags of de traiteur nog een pakje klaar heeft. Je bespaart enorm op je budget en je redt echt iets uit de vuilnisbak. G.C.

Gechoqueerd

Ik was een beetje verontwaardigd toen ik las dat elke Belg gemiddeld 345 kg voedsel per jaar weggooit. Scheer ons niet allemaal over dezelfde kam, alsjeblieft! Zelf heb ik veel respect voor voedsel en denk ik aan al wie zijn buikje niet zomaar kan vullen. In mijn omgeving is voedsel heilig. Mijn man noemde mijn soep altijd restjessoep. Alles zat erin: restjes groenten, deegwaren, broodkorstjes. Maar iedereen vond ze heel lekker. Ik heb een paar jaar in de VS gewoond en ik was telkens gechoqueerd van de hoeveelheid voedsel die daar op de borden blijft liggen. Het was daar bijna onbeleefd om je bord leeg te eten! Dit wou ik toch even kwijt, maar ik lees jullie magazine heel graag! Christiane Arnold-Veckmans

Restjesdag

Ik geef toe dat ook bij mij geregeld voedsel in de vuilnisbak beland. Hoewel alle kinderen het huis uit zijn, heb ik nog altijd de gewoonte om te veel te koken. Het lukt het me maar niet om mijn maaltijden te beperken tot twee personen. Om dat enigszins op te vangen, houden we nu op vrijdag restjesdag, om al die lekkere overschotten weg te werken. Nicole M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content