haar Veilig en warm

Van het belang van een goede zonnebescherming hoeven we u niet meer te overtuigen. Het aantal producten neemt echter explosief toe. Kiezen wordt moeilijk.

Dokters kunnen er niet genoeg op hameren: voor de blootstelling aan de zon tijdens de jeugd betaal je duur als volwassene. Maar in plaats van berustend te zeggen dat ‘het nu toch al te laat is om daar iets aan te verhelpen’, kunt u beter zelf op veilig spelen. Kies dus resoluut voor een hoge beschermingsfactor (IP). Hoe hoger de factor, hoe beter de bescherming. IP 25 betekent dus dat u veel langer in de zon kunt blijven dan bij factor IP 12. Wees gerust: ook met zo’n hoge factor krijgt u een kleurtje (aan een gestaag tempo weliswaar) maar rood zult u niet worden. Smeer u regelmatig en genereus in want in de labo’s voeren ze de tests uit met grote hoeveelheden product.

Let op: de aangeduide waarden slaan op de UVB-stralen, die verbranding veroorzaken. Controleer ook of de filter de eveneens schadelijke UVA-stralen tegenhoudt.

Vichy blijft zichzelf vernieuwen en pakt ook dit jaar uit met een schitterende ontdekking: een perfect egale verdeling van de filter over de huid verzekert een optimale bescherming. Die heeft niets te maken met de manier van insmeren, maar alles met de technologie van het product. Een middel met hoge beschermingsfactor gebruiken an sich volstaat immers niet. Het product moet ook perfect over alle delen van het lichaam verspreid worden en dat is niet altijd evident.

Onze keuze

Eén van onze lievelingsproducten uit het uitgebreide gamma van Vichy is de Spray met de bijzonder hoge beschermingsfactor UVB/UVA 40/18 (foto 1). Maar ook een aantal nieuwigheden op de cosmeticamarkt kunnen ons best bekoren.

û Anti-rimpel: zonnebrandcrèmes (IP 32) en verzorgingsproducten van Stendhal (resp. euro 23 en 24).

û Beschermend: intense bescherming met de kleurloze Grand Ecran SPF40 van Sisley

(foto 2 – euro 76).

û Tolerant: de Melano III en de Melano IV (met factor 23+), van de Laboratoires Gernétic: een uitgebreid gamma op basis van thermaal water uit de buurt van Avène (vanaf euro 13,30 voor 50 ml).

û Gekruid: saffraan, kaneel en vanille in overvloed bij Lierac (van euro 16 tot 25).

û Proteïnerijk: de Bronzage Protection Extrême (Payot SPF30 – euro 23).

û Licht: Sprays op waterbasis beschermen niet minder goed! De nieuwkomers: Sun Water Spray (Nivea – euro 7,39) en Spray Express Sunfitness (Biotherm – euro 23,39).

û Zonloos: bruinende gel of beschermende crème van Shiseido (euro 24,50 voor de gelaatscrème); Fast Tan Quick Dry Sunless Spray SPF15 van Estée Lauder (euro 28,26); Soin Teinté Autobronzant Haute Protection visage van Clarins (foto 3 – euro 21,50).

û Veelzijdig: de aftersun No Trace Bronzer van Garnier (euro 10,95).

û Zorgvuldig: van Dior: de Soin Réparateur voor lichaam én aangezicht (euro 27,54).

A Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content