Het decolleté van uw dromen

1 & 5. Gerichte oefeningen. Om een mooi decolleté te behouden, kunt u tweemaal per jaar een gerichte kuur voor de borstwelving volgen: Seins Fermes Extrait (euro 108 voor 4×15 ml). Enkele minuten per dag te combineren met een eenvoudig toestel, Seins Ferme Gym, dat de borst- en rugspieren verstevigt. Beide van Méthode Jeanne Piaubert.

2. Lifting. Voor de decolletézone is een lichaamscrème niet specifiek genoeg en een gezichtscrème vaak te duur. Masseer één of twee keer per dag Lifting Bust van Yves Rocher in. Met zorgvuldig geselecteerde bestanddelen zoals Centella asiatica, kopraolie, karitéboter en biologische sesamolie (euro 24,90 – 100 ml).

3. Essentiële olie. Om de effecten van de zwaartekracht tegen te gaan, kunt u een verstevigende crème gebruiken. Firming Concentrate van Caudalie, een pionier van de vinotherapie, zit vol met biologische essentiële oliën en is een droge olie zonder bewaarmiddelen (euro 25,60 – 75 ml).

4. Anti-pigmentvlekken. Naast de handen en het gelaat is het decolleté het meest blootgesteld aan externe invloeden. Het beste verzorgingsproduct voor pigmentvlekken, Even Better Clinical Dark Spot Corrector van Clinique, is voortaan verkrijgbaar in 50 ml (euro 89,50)!

6. Versteviging. Hyaluronzuur is als een cement tussen de collageen- en elastinevezels die de huid strak houden. Het werkt grondig in op de lederhuid. Na drie maanden ziet de huid er beter uit en zijn de borsten steviger met voedingssupplement Hyaluronic Forte (euro 28 – 30 tabletten).

7. Zonnen zonder zon. Voor de stuntels onder ons is er nu een zelfbruiner die met een wattenschijfje aangebracht wordt. Liquid Bronze Self Tanning van Clarins voorziet de huid tegelijk van voldoende vitamine E en aloë (euro 24,92 voor 125 ml).

8. Beschermen tegen uv. Uw huid beschermen is een must. Breng een biologische zonnecrème op de delicate zone aan. Medium Protection Body Lotion SPF20 van Kibio bijvoorbeeld (euro 19 – 100 ml).

9. Subtiel en actief. De zelfbruinende producten van Dior bevatten meer en betere bescherming dan ooit. De Global Anti-aging Suncare SPF20 bezorgt je een subtiel kleurtje en gaat veroudering van de huid tegen (euro 100 – 50 ml).

10. Zachte peeling. De huid glad houden, de opperhuid zuiveren en puistjes voorkomen. Daar staat de Body Exfoliating Cream Wai Wang van Rituals voor. Op basis van bamboe (euro 12,90 voor 200 ml).

11. Geavanceerd herstel. Dit legendarische product werd niet speciaal samengesteld voor het decolleté maar de kleine flacon Advanced Night Repair van Estée Lauder betekent een ware levensverzekering voor de huid. ’s Morgens en ’s avonds aan te brengen op een gereinigde huid, neutraliseert dit Synchronised Recovery Complex tot 90 % van de vrije radicalen die gegenereerd worden door uv-stralen (euro 65,21 voor 30 ml).

Caudalie (www.caudalie.com) en Hyaluronic Forte in de apotheek – Clarins, Clinique, Estée Lauder, Guerlain en Kibio in de parfumerie – Méthode Jeanne Paubert in de parfumerie en op het internet (www.jeannepiaubert.com) – Rituals in de merkwinkels – Yves Rocher: idem én op www.yves-rocher.be.

Virginie Draelants

Partner Content