Het nieuwe doucheplezier

Een luxestoomcabine, regendouchekoppen, onderhoudsvriendelijke douchewanden, watermassage, stoomsproeiers, geuren- en kleurentherapie. Hebt u wellnessplannen voor uw badkamer, dan vindt u hier inspiratie!

1 Deze wellnessstoomcabine met 1 of 2 opklapbare zitjes wordt in een hoek geplaatst zodat u ruimte bespaart. U kunt u laten verwennen door 3 sproeiers in de nek en 8 sproeiers in de rug die weldoende stoom spuiten. Een geurdispenser verspreidt aromatische olie tijdens het stomen. Model Abano Basic van Hoesch Design (euro 5579 voor één persoon, euro 5961 voor twee personen , telkens excl. btw en plaatsing).

2 De regendouchekoppen van Grohe gaan van 21 cm doorsnee met 120 sproeigaatjes tot 40 cm doorsnee met 252 sproeigaatjes (prijs vanaf euro 235, incl. douchearm maar excl. btw en plaatsing).

3 Vrijwel alle fabrikanten bieden douchewanden aan waarvan het oppervlak behandeld is tegen kalkaanslag. Eén keer over de wanden gaan met een zeemlap is voldoende om ze schoon te krijgen. De onderhoudsvriendelijke douchewanden Edition van Sphinx kunnen ook op maat geleverd worden (vanaf euro 516, excl. btw en plaatsing).

4 Deze douchekolom (Duschofit van Duscholux) kan een bestaande douche veranderen in een weldoende watermassage. De zuil omvat drie verstelbare zijsproeiers, een hoofddouche en een handdouche (telkens met 3 types waterstralen). De voordeligste versie (Eco, euro 796, excl. btw en plaatsing) wordt aangesloten op de bestaande kraan, de luxueuzere versie (Comfort, euro 1591, excl. btw en plaatsing) heeft een thermostatische eengreepsmengkraan.

5 Volgens kenners is de MFD (multifunctionele wellnessdouche) van Duravit het neusje van de zalm. De twee zitjes laten zich omvormen tot een 170 cm lang ligbed. Vanop dat bed kunt u met één druk op een knop instellen wat u wenst: stoom of water uit één of meer masserende zijsproeiers, een moessonregen, muziek (optie), kleurentherapie (optie) of geuren (optie). De stralen water of stoom hebben een druk tot 5 bar en dat is erg veel. Voor deze luxe betaalt u een prijs vanaf euro 18.000 (excl. btw en plaatsing).

6 Een goede thermostatische kraan kan het comfort flink verbeteren. Dit opbouwmodel uit het gamma Moments van Ideal Standard vereist geen breekwerk. Bestaat in een versie voor een douche (euro 295) of voor een bad met een douche (onze foto, euro 355, telkens excl. btw en plaatsing).

7 Deze douchecel is slechts 90 cm breed en kan links of rechts opendraaien. Gezien in het gamma Small+ van Ideal Standard (euro 1732, incl. mengkraan, excl. btw en plaatsing).

8 Geen opgesloten gevoel meer in dit ruime luxemodel (104 x 104 cm). Door de opstelling van de wanden van veiligheidsglas is een deur overbodig. Voor de wellness zorgen een regendouchekop, 4 hydromasserende sproeiers, een handdouche met 3 sproeiers en een thermostaatkraan. Invitation Hydro bij Lapeyre (euro 2405, incl. btw maar zonder plaatsing).

9 Deze in de hoogte verstelbare kolom combineert douche én stoombad. Behalve een regendouchekop bevat hij twee stoomsproeiers (Modulo van Lapeyre, euro 730 incl. btw maar zonder plaatsing). n

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content