Kaviaar en diamanten!

Een leven zonder cosmetica? Onmogelijk. Jaren geleden was het liefde op het eerste gezicht en de allernieuwste producten blijven ons verleiden. Hoe dat komt? Door hun originele samenstelling, uiteraard: met kaviaar, goud, zijde en edelstenen. Pure luxe!

Info: in parfumeriezaken, behalve La Mer en Kenzoki, alleen in bepaalde parfumeriezaken – Roc et T. Le Clerc in de apotheek – Daniel Jouvance 070 222 824

De tijd dat de meeste crèmes en zalfjes uitsluitend uit vaseline of glycerine bestonden, ligt ver in het verleden. Op het einde van de 19de eeuw kwam Guerlain op de proppen met een Eau de perles om de handen te bleken. Skin Life, de eerste Helena-Rubinstein-verzorging met een biologisch herstellend bestanddeel, dateert uit 1957. En sedertdien overladen de grote merken ons met steeds meer efficiëntie en glamour.

Juweeltjes

De meest vooruitstrevende cosmeticaproducten bevatten nu goud, pareltjes, edelstenen en diamantpoeder. In kuuroorden doet men soms een beroep op bladgoud en de reflexologie maakt soms gebruik van halfedelstenen. Maar de top of the bill is een massageborstel versierd met 170 parels (een creatie van Sylvie Branellec). Prijskaartje: 1500 euro!

Onze keuze

Blauw goud: in het gamma Super Aqua-Sérum Issima Guerlain blijft de lichaamsverzorging een grote klassieker (150 ml, euro 67,88).

Kristallen: een nieuwe huid, dat is wat Refinish belooft, de fameuze kit voor een thuisbehandeling van L’Oréal. Twee stappen, twee minuten, tweemaal per week... Meer moet dat niet zijn voor een velletje om te zoenen (euro 14,99 per kit – foto 7).

Diamant: La Mer maakt onder meer gebruik van diamantpoeder om de peelende en verfijnende effecten van Refining Facial te versterken(euro 88 – foto 2).

Rodium: de antileeftijdverzorging Premier Geste Global en het Masque Global van Stendhal bevatten een roze antistress-halfedelsteen, dea Rhodo’lite, en kopergluconaat (resp. euro 120 en euro 80 – foto 1).

Microparels: in de Crème d’Eclat Intense Nina Ricci worden honing, tarwe en shii-take gecombineerd met microparels, de kampioenen van de stralende huid (euro 52).

En verder: Crème Cellulaire micropeeling met diamantpoeder La Prairie – Arkeskin-lijn van Lierac, met paarlemoer – Cure Intensive Plus Juvelia van Juvena met parelproteïnen.

Goed om te weten: Parels zijn half dierlijk en half mineraal en bestaan uit water en proteïnen. Ze houden graag contact met de huid, waardoor ze rehydrateren, maar balen van parfum, zweet en hydrofiel katoen. Draag uw parels dus op een naakte, maar zuivere huid!

Schatten uit de zee

Kaviaar, algen, zeewater... De onderzoekers gaan voor hun vooruitstrevende verzorgingen steeds dieper en verder op zoek naar bestanddelen die niet bezoedeld zijn door lucht- en watervervuiling. Klassiekers in het genre: Deep Sea Water Shu Uemura en de producten van Daniel Jouvance.

Onze keuze

Kaviaar: de intensieve ampullenkuur La Prairie met extracten van kaviaar is duur, maar spectaculair. In 6 weken wordt de rijpe huid gladder, antioxydant en helder. Een meer dan volmaakte verzorging (12 ampullen om te mengen, euro 510).

Waterplankton: een thermale kuur op basis van plankton maakt van Aquatic Shine, het lippenrood van Biotherm, een hydraterende en glossy verzorging (euro 19,32).

Watervangers: zelfde principe voor Rouge Absolu Lancôme. Een polymeer Aqua-catch zwelt op in contact met speeksel en houdt tot 200 maal zijn volume aan water (euro 23,80 – foto 6).

Algen: Dior Capture R-Mask Bi-Skin in-side maakt de gelaatstrekken onmiddellijk glad. De vermalen algen zorgen voor een perfect opgespannen huid (euro 72,81).

En verder: het gamma Perle de Caviar Ingrid Millet met algen en rijstpeptiden in de lijn Rénergie Morpholift Lancôme.

Goed om te weten: sinds begin maart zijn cosmeticaproducenten verplicht informatie te geven over de houdbaarheid van een product (logo open deksel + cijfers). Lippenrood bewaart ongeveer 3 jaar, crème 12 maanden en mascara 6 maanden.

Excentriek

Nieuw, trendy en origineel maar vooral... efficiënt:voedingsmiddelen (rogge, zijde, rijst, groenten) in cosmetica.

Onze keuze

Mos: in het gamma Re-Nutriv van Estée Lauder: de Crème Revitalisante confort extrême met een mosachtig polymeer en Chinese champignons (30 ml, euro 104).

Zijde en goud: Kanebo maakte eerst naam in de wereld van de Japanse zijde. Zijn lippenrood The Lipstick bevat zijdegoud (euro 50 – foto 5).

Rijst: de weldaden van rijst zijn verwerkt in het serum 901 antirimpels T. LeClerc, een kuur van 28 dagen (euro 55).

Varens: de varenplant Cyathea is afkomstig uit Nieuw-Zeeland en wordt verwerkt in het hart van het Sérum Rectifiance intense Chanel (euro 78,30 – foto 4). De Mascara bevat zijdevezels en rijstwas.

Tijm: tijm vinden we terug in de lijn Benefiance van Shiseido, waarbij twee nieuwkomers: het Masque Soin Immédiat contour des yeux en de Crème Intensive nourrissante (vanaf euro 44).

Mout: textielvezels zijn verwerkt in Collagenist Intense Fill van Helena Rubinstein (30 ml – euro 84,91).

En verder: rogge in No Surgetics Night van Givenchy (foto 8) – derivaat van paddestoel in de kit Peel-Ex Radiance van Roc (foto 3).

Goed om te weten:Tomaat is rijk aan ijzer, vitaminen en minerale zouten en wordt gewaardeerd in de cosmetica. Net zoals wortel, verwerkt in de Crème de carotte Lavera, voor een goed humeur.

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content