Maak er geen halszaak van!

Je bent niet meer onverdeeld gelukkig met je hals, maar wat doe je eraan? Hem verbergen? Neen. Want ook al is de halsdoek een onmiskenbare bondgenoot, de oplossing zit hem in het afleidingsmanoeuvre, in de aandacht vestigen op datgene wat je siert. Dat kunnen eenvoudigweg mooie, volle, rode lippen zijn. Pure magie!

Maar de eyecatcher kan ook een sieraad zijn, verduidelijkt Sonja, onze styliste. Of opvallende oorringen. En waarom geen flaterend kraagje. Een imposante, korte halsketting helpt ook, vooral als je wat mollig bent. Ben je eerder slank, dan kan diezelfde ketting de hulp van een truitje met uitbundige prints of een topje met Afrikaanse tekeningen gebruiken.

Ben je daarentegen klein, zoek het dan in de lengte: een lange halsketting of een foulard die je silhouet verlengt. De kunst bestaat erin alle blikken op jou te richten en ze af te leiden van details waarvan je niet wil dat ze opvallen.

Ad, onze make-upspecialiste, raadt aan om dagelijks je hals en decolleté goed te hydrateren met een crème met een aangepaste, minder vette textuur. Oliën zijn perfect voor ’s nachts. Als je je hals mee maquilleert zodat hij een eenheid vormt met je gelaat, gebruik dan vooral geen poeders die zich in de halsrimpeltjes nestelen. Ga voor terracottapoeder en zorg voor een afslankend effect door het met een dikke kwast op de zijkanten van je hals aan te brengen – van je oor tot je sleutelbeen, nooit in het midden. Of kies voor minerale poeders die ook iriserend werken. Een matte teint is absoluut uit den boze. En vergeet je ’s avonds niet grondig af te schminken!

En dan nog dit: ben je verknocht aan je smartphone, dan is het opletten geblazen voor een tech neck, die je met een weinig sierlijke nieuwe rimpel onder je kin opzadelt.

Een tooi

van delicate veertjes doet je gelaat oplichten en figureert meteen als blikvanger van je silhouet.

Drie halskettingen

bedoeld om apart te dragen, maar hier stijlvol samengebracht in een drie-eenheid. Kan gedragen worden met of zonder versiering.

De lippen

knalrood. En een grote grafische halsketting die goed bij de print van het topje past en alle blikken naar zich toe trekt.

Het bontje

echt of nep. Om een jas op te vrolijken die met opstaande kraag wordt gedragen, om onvolmaaktheden te verdoezelen. Wat kunnen wit en roze het toch goed met elkaar vinden!

Het kraagje

dat los staat van de bloes, geeft haar een moderne look en trekt alle aandacht naar zich toe. Voor twee keer niets kan je er perfect zelf eentje verzinnen met lovertjes en glitters. Leuk toch!

Foto’s: Roger Dyckmans Make-up: Ad Vanmierlo voor Dior Styling: Sonja Mertens Productie: Anne Vanderdonckt Verkoopsinfo: p.154

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content