© iStock

Mooi na de zomer!

Een gebronsde teint, zonder dat je huid er flets of droog gaat uitzien? Ontdek hoe je je stralende zomerlook kan behouden.

Terug uit vakantie heb je niet alleen zonnige lokken, ook je teint ziet er mooi bruin uit. Toch hebben je huid en je haren danig te lijden gehad onder de temperatuurschommelingen, uv-stralen, chloor, zeezout en airco. Ziehier hoe je de schade kan herstellen en je zomerkleurtje langer behouden.

Wat heeft mijn huid nodig?

Na de zomer is het belangrijk om je huid voldoende te hydrateren omdat ze dan erg gevoelig is voor uitdroging. De schade veroorzaakt door externe factoren zoals uv-straling – dé oorzaak van voortijdige huidveroudering – moet worden hersteld. Door de airco, de hitte en de temperatuurverschillen verdampt de watervoorraad van onze huid bovendien sneller.

Tip. Combineer een goed hydraterend serum met een fijne, voedende crème. Die dringt beter in de huid in, zorgt niet voor een glanzend effect en werkt langer in dan een gewone, rijke crème. Breng ook regelmatig een masker aan.

Wat met mijn oogcontouren?

Het is belangrijk de oogcontour te beschermen. De huid rond de ogen vertoont het snelst tekenen van veroudering. Ze is 40% fijner en vijf keer poreuzer dan de rest van het gelaat en dat maakt de oogzone heel broos. Vergeet ook niet dat onze oogleden altijd veel bewegen en we ze in de zomer vaker dichtknijpen omwille van de grote lichtintensiteit.

Tip. Ga voor comfort en verkoeling met een oogcrème om in te masseren.

Mag ik mijn huid peelen?

Dat wordt zelfs aangeraden. Het zorgt voor een gelijkmatig gebruinde en stralender huid. Door de dode huidcellen te verwijderen, krijg je een dieper kleurtje dat langer meegaat. Een peeling gomt het gebruinde effect dus zeker niet weg!

Tip. Kies een zachte peeling om je al verzwakte huid niet te beschadigen. Peel je huid een keer per week.

Hoe behoud ik mijn gebronsde huid?

Om je kleur langer te houden, kan je een beetje vals spelen! Breng gerust een zelfbruiner op je lichaam aan. Die geeft een zeer mooi resultaat op een gebruinde huid.

Tip. Opteer voor een kwaliteitsvolle zelfbruiner, met actieve bestanddelen om je huid te herstellen, te hydrateren en te verstevigen. Kies bij voorkeur progressieve formules, die geen sporen of artificieel kleurtje achterlaten.

Hoe vermijd ik imperfecties?

Uv-stralen hebben een positief effect omdat ze de opperhuid dikker maken, maar ook een keerzijde. Daarom moet je in de zon een maximale beschermingsfactor (SPF 50+) gebruiken. En na het zonnen een lichte peeling toepassen en een speciale hydraterende crème voor vette tot gemengde huid aanbrengen.

Tip. Een detoxkuur helpt om je lichaam aan de binnenkant te zuiveren. Het einde van de zomer en de winter zijn ideale periodes daarvoor.

Moet ik een masker aanbrengen?

Een masker, dat geconcentreerder is dan een crème, zorgt ervoor dat de huid de actieve bestanddelen die ze nodig heeft als het ware opslorpt. Kies voor een voldoende hydraterend masker om het natuurlijke vochtgehalte van je huid te herstellen dat na de zomer uit balans is geraakt.

Tip. Het is niet nodig om een hydraterend of voedend masker af te spoelen. Breng voor het slapengaan een niet al te dikke laag aan.

En wat met mijn haar?

Je haren hebben net zo geleden als je huid. Het is belangrijk om je hoofdhuid te verzachten, je haarvezels te voeden en de lengtes te herstellen. Daarvoor is geen mirakel nodig, wel twee bondgenoten: een haarmasker of haarolie (voor de vezels en de lengtes) + een zachte shampoo waarmee je je hoofdhuid kan masseren.

Tip. Breng olie (speciaal voor haar of voor veelzijdig gebruik) op je hoofdhuid aan alvorens je haar te wassen en laat 20 tot 30 minuten rusten. Was je haar niet te vaak (één keer per week volstaat). De nieuwste trend? Tussen twee wasbeurten je haar spoelen. Wij hebben het uitgeprobeerd, met een geweldige haartextuur als resultaat!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content