MP’s

MP’s

Wij zijn op zoek naar collega’s die in de periode van september tot december 1973 hun opleiding kregen als kandidaat MP aan de infanterieschool Kazerne Callemeyn in Aarlen. We zoeken ook mensen die hun militaire dienst volbracht hebben in kazerne Commandant Bauwin in Hoogboom of andere collega’s van de verschillende compagnies Militaire Politie (2e û 4e û 6e û 7e û 9e enz..). Wij zijn namelijk een vereniging van en voor hen die hun militaire dienst bij de Militare Politie hebben vervuld, zowel voor beroepsmilitairen als miliciens. Elke eerste woensdag van de maand organiseren wij een bijeenkomst in Fort 2 in Wommelgem en daarnaast zijn er nog talrijke activiteiten. Wie ons wil contacteren, is welkom.

Krantenstrips

Jarenlang knipte ik strips van Suske en Wiske, Nero en Jommeke uit de krant. Deze knipsels heb ik allemaal zorgvuldig in enveloppen bijgehouden. Wie ze wil, mag ze bij mij komen halen.

Jeugdvriend

Emiel Verheirstraeten wil graag zijn jeugdvriend Julien Wanderstein terugvinden. Tijdens de jaren ’56, ’57 en ’58 zaten zij samen op internaat in het Heilige Maagd College in Dendermonde. Hij moet nu 58 of 59 jaar oud zijn. Hij is van Hongaarse afkomst en woonde in die tijd in Rebecq, Flabecq of Ronse. Hij heeft ook een broer die nu rond de 60 moet zijn. Wie weet waar we hem kunnen vinden?

Kattengedicht

Ik ben op zoek naar de juiste tekst van een gedicht dat mijn vader mij vroeger reciteerde. Het begon als volgt:

Onze kat kan muizen vangen, maar ze kan ook boter langen...

Wie kent het vervolg?

Bedankt

Een tijdje geleden vroeg ik aan de lezers van Plus Magazine of ze de tekst van het cabaretliedje Tout va bien van Ray Ventura uit 1936 kenden. De respons was overweldigend. Omdat ik al deze mensen onmogelijk persoonlijk kan bedanken, wil ik dit via deze weg doen. Bedankt!

Kalfort

Ik ben op zoek naar de gezusters Marijse en Lucienne, en broer Raymond Henioulle uit Wilderen. Ze kwamen altijd met Nonkel Jan Pharisiou naar Kalfort in de jaren vijftig en zestig. Ik zou graag weten wat van hen geworden is.

Portret

Mijn vriend zou graag contact opnemen met Leonie Raes. Hij heeft het portret van haar dochter Remonde geschilderd. Graag een telefoontje.

Jeep

Op 27/8 vieren mijn ouders hun gouden bruiloft. Wij zoeken een jeep om hen te vervoeren, net als 50 jaar geleden.

Ballroom Waltz

Ik ben op zoek naar een liedje dat mijn moeder vroeger vaak zong. De titel zou ’s Nachts na het bal kunnen zijn. Het is een trage Engelse Ballroom Waltz en het refrein klinkt als volgt:

Als na het bal de gasten, vrolijk zijn heengegaan

En maanlicht door de ruiten, glinstert als een traan

Dan klopt mijn hart in de stilte over wat komen zal

Schoon roosje ging van mij heen ’s nachts na het bal.

Wie kent de volledige tekst van dit liedje uit de oude tijd?

De Groote Oorlog

Op onderstaande foto staat mijn vader, samen met twee Feldgendarmen. Die foto werd genomen tijdens de Eerste Wereldoolog in de Duinenslag (nu Duinenweg) in Middelkerke. Ze zou opgenomen zijn in het Kriegs Marine Album û Corps Flandre. Weet iemand waar ik dat boek kan vinden?

Gerard De Geest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content