NADINE WINTEN organiseert exclusieve feesten

Hoe wordt een moeder van twee dochters en twee zonen een veelgevraagde planner van alle mogelijke feesten? Nadine Winten (50) moet niet lang zoeken om die vraag te beantwoorden. “Het is gewoon een hobby die wat uit de hand is gelopen,” lacht ze. Ze studeerde geschiedenis maar is nu goed op weg om zelf geschiedenis te schrijven. Wat begon als een leuk tijdverdrijf is uitgegroeid tot big business. “Ik heb altijd een brede interesse gehad,” vertelt Nadine. “Ik volgde cursussen koken, bloemschikken, kleurleer, enz. Aanvankelijk bracht ik mijn kennis alleen voor vrienden in de praktijk, maar die stuurden hun vrienden naar mij en ook de vrienden van hun vrienden klopten aan. Het was een olievlek die altijd maar groter werd. Uiteindelijk moest ik kiezen en toen heb ik de stap naar een professionele invulling gezet.”

Het eerste feest dat Nadine volledig in handen kreeg, kan ze zich nog levendig herinneren. “Ik wist wel hoe ik een tafel moest schikken maar voor de rest was ik een complete leek,” zegt ze. “Er moest een tent worden gehuurd en ik had verlichting nodig, maar daar moest ik een generator voor huren en... ik wist niet eens wat een generator was! Elke stap die ik zette, was nieuw voor me.”

De doorbraak kwam toen ze een huwelijksfeest verzorgde waar Franse adel bij was betrokken. “Plotseling kreeg ik telefoon van uitgeverij Lannoo die een boek wilde uitgeven met mijn realisaties. In 2007 is De perfecte tafel verschenen. Nu werk ik aan een tweede boek dat meer op het feest zelf zal focussen.”

De organisatie van een evenement is voor Nadine telkens opnieuw een grote uitdaging. “Meestal wil ik eerst weten over welk budget ik kan beschikken. Dat bakent de grenzen af,” vertelt ze. “Dan moet je zoeken naar een goed evenwicht tussen wat kan en wat men wil. Want mijn ideeën zijn zeker niet zaligmakend. Het is altijd zoeken naar een compromis. Ik denk dat mijn sterkte is dat ik intuïtief aanvoel wat een klant wil.”

Ideeën vindt Nadine overal: op beurzen, in de natuur, in boeken. “En ’s nachts!” voegt ze er snel aan toe. “Vaak krijg ik midden in de nacht een ingeving. Voor elk feest zoek ik een eyecatcher die de genodigden een waauw-gevoel geeft. Rond dat thema werk ik dan verder. Zo moest ik ooit een feest voor iemand organiseren die in de groente-industrie zat. Alle bloemen in de tafelstukken werden in een krans van wortelen gezet. De obers droegen oranje schorten. De gasten kregen bij hun binnenkomst een zakje met zaad dat verwees naar hun tafel. Als ik eenmaal voor een idee ga, wil ik ook de perfectie. Het laat me niet meer los voor ik tevreden ben. Daarom blijf ik dit ook alleen doen. Zoiets kun je gewoon niet uit handen geven.”

Op onze vraag wat het gekste idee is dat ze ooit heeft verwezenlijkt, denkt ze even na. “Gek is misschien niet het juiste woord maar ik vergeet nooit het feest dat ik in het teken van zon, zee en vis had gezet. Ik liet twee reusachtige aquaria bouwen met in elk 1000 liter water. Samen was dat 2000 kg. De vloer moest worden ver-stevigd, de tent moest vroeger worden opgetrokken want het water moest tot rust komen, de vissen moesten zich kunnen aanpassen, enz. Het werd een fantastisch feest, maar niemand weet dat ik toen water en bloed heb gezweet...”

Heeft ze nog een ultieme droom? “Ach, het loopt lekker,” zegt Nadine. “Ik ben gevraagd om het huwelijk in de VTM-reeks Ella uit te werken, er zijn opdrachten in het buitenland. Maar als ik toch mag dromen... ik zou graag iets koninklijks doen. Zo’n huwelijk als dat van Kate en William plannen, dat moet het einde zijn!”

Info: tel. 0475 76 73 76 of www.feriatus.be

Ariane De Borger, Rob Jans en Katrien Vervaele

“Als ik voor een idee ga, wil ik de perfectie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content