Ontgiften na de zomer

Twee keer per jaar ons lichaam grondig schoonmaken en ontgiften, is gezond. Met de producten die nu op de markt zijn, wordt dat zelfs een plezier!

Virginie Draelants – Foto: Adrien Piron voor Visual News

Zon en zeelucht, de overgang van warm naar fris. Zonder naverzorging zijn ze nefast voor onze huid. Maar er is meer: de aperitiefjes, het roomijs en de gezellige etentjes met vrienden hebben onze lever extra belast. Ook gezond drinken, luidt dus de boodschap! Leve de fruit- en groentesappen, de thees, de gearomatiseerde waters voor zover ze niet gesuikerd zijn, en de melkdrankjes als u ze verdraagt. U zult snel merken dat ze helpen.

Scrubbing, met of zonder korrels

Met een tweetal scrubbings per week doen we ons lichaam een plezier. Diverse formules zijn mogelijk, met of zonder korrels. Excellent ook zijn fricties met een washandje van touw of kokosvezel, of met een borstel op de ruwere plekken. We kunnen ook een drainerend en verslankend voedingssupplement toevoegen.

Voor gelaat en hals kiezen we een peeling zonder korrels. Het is immers niet nodig om te wrijven tot de huid rood uitslaat, enkele cirkelvormige bewegingen volstaan en uw teint zal nog intenser worden. Ook belangrijk is het om de huid te voeden en te herstellen in de diepte. Geef haar dus alle zorgen die ze nodig heeft, met als basis een goede hydratering. Een gevoelige huid is gebaat bij een olie, bij voorkeur een natuurproduct, waaraan een voedend anti-verouderingsserum werd toegevoegd.

’s Avonds voor het slapengaan

Breng ’s avonds een dun laagje nachtcrème aan. En vergeet ook niet één of twee keer per week een masker aan te brengen: hydraterend, versterkend of zuiverend, volgens de behoefte van uw huid. Hebt u de neiging om ’s ochtends wat opgezwollen te zijn, beperk dan de hoeveelheid drank voor het slapengaan.

Aan te bevelen: breng ’s avonds rond de ogen een laagje antiwallencrème aan, zo zijn uw oogcontouren ’s ochtends niet (of in ieder geval minder) gezwollen. Een trucje om terzelfdertijd uw silhouet te verslanken én u op te kikkeren, is pastilles met producten uit de zee aan te brengen in uw douchekop, net zoals dat in de thalassocentra gebeurt (bijv. Daniel Jouvance).

In het bad is er een tendens om minerale kristallen en himalayazout te gebruiken. Chic! En wissel uw eau de toilette af met een bodyspray, zoals Eau Pure (Biotherm), Eau Dynamisante (Clarins) of het water van Kenzoki. n

Info: Biotherm, Chanel, Kenzoki en Régénérance in de parfumeriezaak – Galénic, Hansaplast, Seaderm, Talika en Vichy in apotheek en drogisterij – Carpe Diem in de grote winkelketens – Kusmi Tea e.a. bij Rambagh, www.rambagh.be – Payot in de instituten van het merk – Rituals: www.rituals.com – Daniel Jouvance postorderbedrijf, 070 22 28 24.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content