Klimmen tot in de boom-toppen. © Visit Limburg/L. Lenaerts

Op schatten- en avonturentocht in Bosland

Je hebt ze beslist al gezien, de beelden van het wonderlijke luchtfietspad in natuurgebied Pijnven in het Limburgse Hechtel-Eksel. Over dat 700 m lange spiraalvormige pad kan je fietsen tussen de bomen. Je trapt omhoog tot het lijkt of je tussen de boomtoppen fietst, om dan zachtjes weer af te dalen. Een bijna magisch gevoel.

Maar weet je ook dat dit fietspad deel uitmaakt van Bosland, een bosgebied dat zich uitstrekt over ruim 5.000 ha en speciaal voor kinderen werd ingericht? Bosland omvat liefst 12 natuurreservaten, waaronder de bekende Lommelse Sahara. Elk reservaat heeft zijn eigen kenmerken en eigen attracties voor kinderen. Behalve vier schattenzoektochten, zijn er tal van avontuurlijke kinderwandelingen (hooguit een paar kilometer) met onderweg spannende doe-opdrachten. Kinderen kunnen er zoeken naar (houten) dieren en reuzeninsecten, zich uitleven op de houten constructies van speeltuinen, met hangbruggen en een klimtoren tot in de boomtoppen, hele stukken speelbos verkennen waar ze de paden mogen verlaten, in bomen klimmen en hutten bouwen. Alles is educatief bedoeld, met her en der infoborden voor groot en klein.

Zoeken naar houten dieren en insecten.
Zoeken naar houten dieren en insecten.© Visit Limburg/L. Lenaerts

Sommige wandelingen zijn speciaal aangelegd voor de allerkleinsten, met paden die geschikt zijn voor wandelwagentjes. En die zijn geen overbodige luxe wanneer de kinderen doodmoe zijn geworden van het ravotten. Diezelfde wandelingen zijn ook perfect geschikt voor mensen met een fysieke beperking.

Meer weten? De schattenzoektochten, kinderwandelingen en nuttige info vind je op bosland.be > Menu > Voor Kinderen > Op avontuur in Bosland.

Het speelbos verkennen.
Het speelbos verkennen.© Visit Limburg/L. Lenaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content