FIREWATCH © G.F.

Speeltijd!

De virtuele wereld kan een geweldige bron van vrijheid en ontspanning zijn. Waarom niet je digitale scherm gebruiken om te reizen en plezier te maken?

FIREWATCH

In de buurt van een échte wandeling in het bos komt het nooit, maar volgens wetenschappelijke studies kan ook virtueel wandelen in de natuur je ontspannen. Een aantal games speelt daarop in, door minstens evenveel aandacht te schenken aan de natuurlijke setting als aan het scenario. Bij Firewatch kruip je in de huid van een boswachter uit Wyoming in 1989. Het personage staat erg ver van de superhelden en testosteronbommen uit de meeste games. Hier wordt een geloofwaardige veertiger neergezet met zwakheden, echtelijke problemen, humor en een buikje. Niet spannend, denk je? Wacht tot je eenmaal gestart bent, want deze game kan je nog moeilijk loslaten. De uitgesponnen verhalen en mysterieuze geschiedenis, tegen een achtergrond van vergezichten die zowel groots als rustgevend zijn, heeft alles van een interactieve film in de wijde natuur.

TICKET TO RIDE
TICKET TO RIDE© G.F.

Firewatch, Campo Santo, via Steam, voor PC en Mac, +/- 20 euro. www.firewatchgame.com (ENG en Fr).

TICKET TO RIDE

Goed nieuws voor wie graag een gezelschapsspel speelt, samen aan tafel: veel licenties zijn ook digitaal beschikbaar! Sommigen slagen daar maar matig in, anderen zetten die digitale stap met brio. Zo ook Adventures of the Railways, waarvan er al meer dan 6 miljoen werden verkocht, en dat er nu ook is voor IOS, Android, PC en via het web. In deze klassieker, met simpele maar duivels efficiënte regels, moet je een spoorwegmaatschappij uitbouwen door het aantal treintrajecten op de kaart te vermenigvuldigen. Je neemt het op tegen maximum vier onlinespelers of tegen artificiële intelligentie. Het spel werd intussen al 71 miljoen keer gespeeld!

Ticket to ride, Days of Wonder, +/- 7 à 8 euro, www.daysofwonder.com

SPACE AGENCY

Heb je altijd al gedroomd van de ruimte? Maak dan de astronaut in jou wakker met Space Agency, een spel waarbij je tot hoofd van een ruimtevaartagentschap wordt gebombardeerd. Vertrek op ontdekkingstocht naar de sterren: van het ontwerpen van een raket tot de koppeling aan een ruimtestation, of zelfs de maanlanding van Apollo 11. Dit spel vergt enige concentratie, denkvermogen en vaardigheid, want je moet aan de slag met snelheid, gravitatie, ruimte, atmosfeer... Toch hebben de ontwerpers geprobeerd het spel voldoende eenvoudig te houden, zodat je met plezier blijft spelen. Space Agency is helemaal gratis (of zeer betaalbaar voor IOS), en tijdens de 16 missies probeert men nooit om je op je een slinkse manier geld te ontfutselen.

SPACE AGENCY
SPACE AGENCY© G.F.

Space Agency, Nooleus, gratis voor Android, 1,99 euro voor IOS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content