© FOTO'S ISOPIX

Taart van witte chocolade en rozenwater (voor 6 personen)

Geen mooiere kleur om de grauwe winterdagen op te vrolijken, zeker met Valentijn!

200g bloem, 60g poedersuiker ? 100g koude boter ? 1 eigeel ? 15 cl vloeibare room ? 250g witte chocolade ? 1 kl rozenaroma ? roze voedingskleurstof ? eetbare bloemen.

Doe de bloem, de poedersuiker en de stukjes koude boter in de keukenrobot. Mix tot een zanderig deeg. Voeg het eigeel toe en mix tot het deeg samenklit in een bol.

Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier. Zet één uur koel. Warm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvorm met het deeg, snij wat over de rand hangt weg en markeer de rand met een vork. Bedek met bakpapier en bakparels. Zet 10 minuten in de oven. Verwijder het papier en de parels en laat 15 minuten verder bakken. Laat vervolgens afkoelen.

Verwarm de room in een pan, tot het kookpunt. Haal van het vuur, meng er de stukken chocolade en het rozenaroma onder tot je een gladde bereiding bekomt. Voeg wat druppels kleurstof toe en meng voorzichtig.

Giet de ganache over de taartbodem. Zet drie uur in de koelkast. Haal net voor het opdienen de bloemen van de steeltjes en verdeel ze over de taart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content