© Stockfood/Isopix

Tartiflette

6 personen ? 55 minuten + 30 minuten in de oven

? 700 g reblochon ? 700 g uien ? 1,5 kg aardappelen ? peterselie ? 300 g spek ? boter ? 25 cl witte wijn ? peper

1. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Giet af.

2. Pel de uien, snij ze in reepjes en fruit ze in boter. Blus met wijn en laat koken tot de uien het vocht hebben opgenomen.

3. Bak het spek bruin en laat het uitlekken op keukenpapier.

4. Verdeel de helft van de uien en de spekjes over een ovenschaal. Snij de aardappelen in plakjes. Leg ze erop en verdeel er de rest van de uien en spekjes erover.

5. Verwarm de oven voor op 180°C. Schraap de schil van de reblochon, snij hem in stukjes en verdeel over de schotel. Kruid met peper.

6. Bak zo’n 30 minuten. Zet de schaal de laatste minuten onder de grill. Werk af met peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content