In het spoor van Florence Nightingale © G.F.

Tips voor trips

In het spoor van Florence Nightingale

Nog voor de corona-epidemie had de WHO 2020 al uitgeroepen tot jaar van de verpleegkundige. Florence Nightingale (1820-1910), de vrouw die als grondlegger van de moderne verpleegkunde wordt beschouwd, werd precies 200 jaar geleden geboren. Lea Hurst, haar majestueuze ouderlijke huis, vlakbij het Peak District National Park in Engeland, is nu een B&B, waar je kan logeren in haar slaapkamer. In het St Thomas’ Hospital in Londen, waar ze de allereerste school voor verpleegkunde oprichtte, bevindt zich het Florence Nightingale Museum.

Finse safari

Elk jaar lijst de Global Wildlife Travel Index de beste landen ter wereld om dieren te spotten op. Finland blijkt de ranglijst aan te voeren. Het telt maar liefst 39 nationale parken met de meest unieke diversiteit aan diersoorten en 73% van het land bestaat uit woud. Bovendien hanteert Finland strenge normen inzake duurzaamheid.

florence-nightingale.co.uk

Tips voor trips

Klok

De iconische klok van het Londense parlement kent iedereen bij haar bijnaam: de Big Ben. Maar Clock Tower is de officiële naam.

Tips voor trips

Strand

Het land van het oneindige strand? In Australië rijgen maar liefst 10.000 stranden 50.000 km kustlijn aan mekaar, meer dan om het even welk land ter wereld.

Tips voor trips

Muur

Het blijft een hardnekkige mythe, maar de NASA is formeel: de Chinese muur is niet zichtbaar vanuit de ruimte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content