ONGEACHT DE VORM

Geribd, gehamerd, glad of fluffyt: fluweel is dit seizoen dé stof om te koesteren. Sterk, comfortabel en dik, of eerder soepel, strak en strelend: fluweel straalt zo veel klasse uit dat je canapé, je kussens, plaids en lampekappen zich gewillig laten inpakken. Fluweel is gewoon perfect!

ONGEACHT DE STIJL

Fluweel wist de laatste jaren zijn blazoen op te poetsen. Lange tijd werd de stof geassocieerd met het ietwat oubollige chique bourgeoisinterieur. Vandaag laat fluweel zich opmerken in de nabijheid van hout, in een modern of vintage interieur. In het bijzijn van messing en koper zet de stof de art-decostijl in de verf. En in een loft slaagt fluweel erin staal en beton op te warmen.

ONGEACHT DE KLEUR

Donkere, warme tinten kleuren deze keer de herfst, met aubergine en kastanjebuin. Zwart, navy- en eendblauw doen het ook goed. En net als vorige seizoenen, blijft geel dat neigt naar oker en terracotta in. Poederroze komt eveneens als winnaar uit de bus. Kortom: donker fluweel als je van klassiek houdt, licht als je voor peps opteert, pastel als je valt voor vrouwelijk en innemend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content