© FOTO'S PHOTOCUISINE

Tournedos met olijven en daslookijs

Voor de komst van knoflook was daslook populair in onze keuken. Zachter dan knoflook en rijk aan vitamine C, elimineert daslook de toxines die ons lichaam in de winter heeft opgestapeld.

(Voor 4 personen)

4 daslookstengels, 12 cl melk, zout, peper, 1 eidooier, 1 eetlepel room, 4 eetlepels olijfolie, 4 tournedos, 100 g groene olijven.

1 Voor het daslookijs: spoel de daslook, dep droog en snipper fijn. Giet de melk in een kookpot, voeg de daslook, peper en zout toe, en breng aan de kook.

2 Haal de melk van het vuur zodra ze begint te pruttelen, zet het deksel op de pan en laat 15 minuten trekken.

3 Klop met een garde de eierdooier onder de melk en zet terug op een zacht vuurtje. Laat verder koken terwijl je blijft roeren, tot de melk lichtjes indikt. Haal van het vuur, giet door een fijne zeef, voeg al kloppend de room toe en giet in een ijsmachine.

4 Laat 30 minuten draaien, doe het ijs vervolgens in een recipiënt en zet in de diepvries.

5 Warm de olijfolie in een antikleefpan. Bak er de de tournedos in, drie minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tournedos vervolgens op de borden, dresseer er de olijven rond, schep er een bolletje daslookijs op en werk af met wat daslookbloempjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content