Voor jou getest Stijltangen

Zeg kroeshaar haar voorgoed vaarwel! Wie één keer een stijltang heeft uitgeprobeerd, kan nog moeilijk zonder. Wij hebben er vier voor jou getest.

Sommigen dromen van steil haar, anderen van golvende lokken, maar allemaal willen we graag een kroesvrij kapsel. De stijltang is een voor de hand liggende oplossing, maar heeft een soms bedenkelijke reputatie. Om je haarvezels te beschermen en blootstelling aan hitte te beperken, kies je daarom best voor kwaliteit.

Satin Hair 7 SensoCare styler Rita, secretaresse, 60 jaar, heeft ze getest

Eerste stijltang waarvan de temperatuur zich automatisch aan de kenmerken van je haar aanpast.

Gebruiksgemak. Doorgaans gebruik ik een klassieke stijltang van 2cm breed. Dit nieuwe model is makkelijk programmeerbaar, ook al is het wat groot om mee te werken.

Opwarmtijd. Een minuutje.

Veiligheid. Het stelt me gerust dat ik een temperatuur op maat van mijn haar kan kiezen.

Doeltreffendheid. Ik heb vrij kort haar. Met 3cm is deze stijltang iets te breed om al mijn haar mooi glad te krijgen. Mocht er een smaller model bestaan, ik zou het meteen kopen!

Resultaat. Heel goed. Satin Hair 7 SensoCare styler, Braun, € 109,99, www.braun.com

I-Pro 235 ionic met Diamond Ceramic-coating Marthe, apothekeres, 49 jaar, heeft ze getest

Stijltang verkrijgbaar in twee breedtes en dus geschikt voor nagenoeg alle kapsels.

Gebruiksgemak. Eenvoudig en intuïtief, met goed geplaatste regelknoppen op de zijkant.

Opwarmtijd. Op temperatuur in 15 seconden.

Veiligheid. Heel goed, op voorwaarde dat je ver genoeg van de haarwortel blijft, maar dat geldt voor alle stijl- en krultangen.

Doeltreffendheid. Mijn haar oogt steil, maar voelt niet echt soepel aan.

Resultaat. Houdt de hele dag, zelfs bij regen. I-Pro 235 ionic met Diamond Ceramiccoating, BaByliss, € 129, www.babyliss.com

ProCare met Dual Care Anna, informaticus, 61 jaar, heeft ze getest

Stijltang uitgerust met Dual Care keramische platen en EHD-ion technologie. Zo blijft de temperatuur constant en raken de haarvezels niet beschadigd.

Gebruiksgemak. Uiterst makkelijk instelbaar, ligt goed in de hand, ook al is de tang zwaarder dan die welke ik nu gebruik.

Opwarmtijd. De tang is meteen op de juiste temperatuur.

Veiligheid. Uitstekend, want de tang vergrendelt automatisch.

Doeltreffendheid en resultaat. Uitstekend, maar ik moet de tang toch twee keer per week gebruiken. Kortom: dit model zou ik kopen, al is het niet revolutionair. ProCare met Dual Care, Philips, € 54,99, www.philips.be

Steampod Crystal Temptation Marina, verkoopster, 54 jaar, heeft ze getest

Stijltang met stoomwerking, versierd met 23 Swarovski-kristallen. Door de stoom is ze niet alleen doeltreffend maar ook zacht voor je haar. Nog een troef: de snelheid.

Gebruiksgemak. Eenvoudig, maar je moet toch de handleiding lezen.

Opwarmtijd. Nagenoeg onmiddellijk.

Veiligheid. Goed, het waterreservoir is stabiel. Door de stoom krijg je de indruk dat je haar minder beschadigd raakt. Minpuntje: het toestel neemt veel plaats in, zeker in een kleine badkamer.

Doeltreffendheid. Maakt het haar mooi glad. Voor korter of halflang haar, zoals het mijne, ligt dat wat moeilijker. Als je een lok vast hebt, is je haar niet lang genoeg om de kam te kunnen gebruiken. Het voordeel is dat je kamt en steilt in één enkele beweging.

Resultaat. Het haar blijft lang glad. Steampod Crystal Temptation, L’Oréal Professionnel/Rowenta/Swarovski, € 208, http://nl.lorealprofessionnel.be. Prijs van deze behandeling in een erkend salon van L’Oréal Professionnel: + € 5.

Info

www.philips.be – www.braun.com – www.babyliss.com –

http://fr.lorealprofessionnel.be –

www.schwartzkopf-professional.com

VIRGINIE DRAELANTS

Partner Content