Voor nonkel Frans die bedlegerig is

Is PlayStation alleen voor de jeugd? Mis. De spelconsole is voor elke leeftijd. En mensen die door omstandigheden minder mobiel zijn vinden extra plezier bij deze spelconsole. Behendigheid, doorzicht,... het wordt er allemaal door aangescherpt. De PlayStation2 (foto 1) werd pas in een nieuw kleedje gestoken – kleiner, lichter en dunner û en bezit een ingebouwde Ethernet-aansluiting zodat u het on line kunt opnemen tegen mensen uit alle uithoeken van de wereld. Avontuur, actie, puzzel, racing, sport, strategie of zelfs uw eigen virtuele familie creëren met de Sims... het kan allemaal. Er zijn tegenwoordig al meer dan 1000 spelletjes verkrijgbaar voor PlayStation2. Bovendien kunt u de spelconsole ook gebruiken als dvd-speler om een filmpje mee te pikken. Een PlayStation2 kost tegenwoordig a149. Spelletjes zijn er in verschillende prijscategorieën.

Voor wie muziek wil beluisteren of televisie kijken zonder de anderen te storen, is een draadloze koptelefoon (2) een prima oplossing. Geluidskwaliteit en draagcomfort zijn daarbij twee essentiële eigenschappen. Draadloze hoofdtelefoons communiceren met de ‘basis’ die verbonden is aan uw TV of geluidsinstallatie via infrarood (IR) of radiosignaal (RF). Het bereik van een IR-hoofdtelefoon is beperkter dan van een RF-type omdat de zender en de hoofdtelefoon optisch met elkaar in contact staan. Met een RF-hoofdtelefoon kunt u zich binnen een straal van ongeveer 100 meter vrij bewegen. Philips heeft een uitgebreid gamma, waarin u ongetwijfeld uw gading vindt. Van a 40 tot a400.

Veel bedlegerige mensen dragen graag modieuze en opvallende bedkleding: een écht mooie pyjama, een niet te truttig bedjasje of een aantrekkelijk nachtkleed.

Stripverhalen! Jawel, tussen dikke romans of wat moeilijker non fictie door lezen rolstoel- en bedgebruikers het liefst ongecompliceerde stripalbums, al dan niet met artistieke pretenties.

In slaapwinkels vindt u zeker een paar bedpantoffels of een kussen dat in de magnetron kan worden opgewarmd. De zool van de pantoffels of de voering van het kussen is gevuld met graantjes of kersenpitten. Wanneer ze worden opgewarmd in de magnetron stralen ze 20 tot 30 minuten een deugddoende warmte uit. Een U-vormig nekkussen is erg aangenaam bij nekpijn (Hittepit, a14,50 bij Sleepy). De al even opwarmbare Hotslof-pantoffels (a 21 bij Sleepy, één maat, foto 3) zijn gemaakt van lichte fleece en daarom makkelijk bruikbaar in bed.

Een mooie lederen leesmap, zo mogelijk met de ingewerkte naam van de begunstigde. Ga kijken in de betere lederwarenzaken.

Leen Baekelandt, Virginie Draelants en Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content