Weg met die haartjes

Gelaatsontharing blijft een taboe. Tijd voor een round-up van de ontharingstechnieken die momenteel op de markt zijn.

Hormonale veranderingen, een te uitbundige beharing,... Nagenoeg elke vrouw overweegt vroeg of laat wel een gezichtsontharing. Toch blijft het een lastig onderwerp om aan te kaarten: slechts 44% van de Belgische vrouwen durft er openlijk over te praten.

Als we de resultaten van de enquête van elektromerk Braun bij 1.047 Belgische vrouwen mogen geloven: onthaart twee derde van de vrouwen in ons land het gelaat. Nederlandstalige vrouwen minder dan Franstalige (63,3 % tegenover 71,4 %). Die laatsten epileren vooral de wenkbrauwen (73 % tegenover 61,5 %), terwijl we ten noorden van de taalgrens vooral de haartjes op de bovenlip aanpakken (64,1 % tegenover 56,4 %). Maar over het algemeen blijven de wenkbrauwen prioritair (67 %), gevolgd door de bovenlip (56,4 %) en de kin (39,6 %). Bijna vier op tien Belgische vrouwen, vooral dan 55-plussers, willen graag meer weten over de verschillende ontharingstechnieken voor het gelaat, al vinden ze dat dit onderwerp toch een erg persoonlijke zaak is (41,9 %). Is gezichtsontharing een taboe? Helemaal niet! Zeven op de tien vrouwen vinden dat ze zich niet zouden moeten schamen om erover te spreken. Hier gaan we dan!

De duurzame oplossing Pulslicht

Om geen risico’s te nemen, spreken merken die deze producten aanbieden liever over een duurzame dan over een definitieve oplossing. Pulslicht vernietigt de haarwortel en werkt volgens de groeicycli van de haartjes. In principe ben je na 7 tot 8 sessies, telkens met een week ertussen, verlost van de meeste haartjes. Nadien volstaat het af en toe een onderhoudssessie in te plannen. Hardnekkige haartjes die toch nog de kop opsteken, zijn hoe dan ook dunner en minder zichtbaar.

Goed om weten. De toestellen van schoonheidsspecialisten zijn merkbaar krachtiger dan die welke je in de winkel koopt.

Kalmerende verzorgingsproducten

Heb je een gevoelige of snel geïrriteerde huid? Breng dan voor het epileren 30 seconden een ijskoud washandje op je gelaat aan. En vergeet na afloop geen kalmerende crème aan te brengen. Dat moet niet per se een speciale nabehandelingscrème zijn, al bevat die wel anti-irriterende bestanddelen en vertraagt ze de haargroei. Sommige producten bleken/verminderen donshaartjes.

Goed om weten. Scrub of peel je huid regelmatig tegen ingroeiende haartjes.

Info: BaByliss,www.babyliss.be — Bio-Oil, bij de apotheker of drogist, www.bio-oil.com — Braun, www.braun.com —

Iluminage Elos Me, www.distec.be — Rubis, bij de apotheker of drogist — Thalgo, www.thalgo.be.

VIRGINIE DRAELANTS

Partner Content