Wie zoekt die vindt

Voor mijn enige hobby

Sinds onheuglijke tijden verzamel ik sigarenbandjes en etiketten van sigarendoosjes. Omdat ik door mijn handicap al jaren aan huis gebonden ben (ik ben 83), is dit mijn enige hobby. Zijn er nog lezers die zulke bandjes of etiketten bezitten en er niets mee kunnen aanvangen? Dan zou ik heel blij zijn met wat u me kunt toesturen!

Leve Courts-Mahler!

Twee lezeressen durven er eerlijk voor uitkomen: ze houden dolveel van de romans van Hedwig Courts-Mahler. Ze zijn nu op zoek naar titels die nog moeilijk te vinden zijn en ze danken iedereen die hun kan helpen.

Josée Priemen zoekt De sage van Hufberg, Valse beloften en De helper in nood.

Maria Verschueren kijkt uit naar De verstekeling en naar Valse beloften.

Wie was mijn overgrootvader?

Bij het ineenpuzzelen van mijn stamboom ben ik beland bij mijn overgrootvader, Carolus Ludovicus Bundervoet. Hij is geboren in Evergem op 8 mei 1832 en gestorven in Wachtebeke op 24 mei 1901. Mijn ouders en grootouders zijn in Wachtebeke gebleven, maar in de regio Evergem wonen nu nog tal van Bundervoets. Misschien weet iemand van hen meer over mijn voorvader?

Alle begin is moeilijk

Ik ben pas begonnen met een postzegelverzameling. En omdat alle begin moeilijk is, hoop ik vanwege vele lezers gestempelde Belgische postzegels te mogen ontvangen. Dank aan iedereen!

Wie is die schilder?

We bezitten een mooi schilderij dat is gesigneerd met de woorden G. Laveyt 1956. Kan iemand ons meer vertellen over deze schilder?

Berlijnse Muur

Ik ben zoek naar Paul-Henry De Valkeneer, een vroegere kennis. In 1989 heeft hij, samen met Guido A., betonstukken van de Berlijnse Muur ingevoerd en ze vervolgens in kleine stukjes verwerkt in presse-papiers van polyester. Hij woont waarschijnlijk in Waals-Brabant of Henegouwen. Dank voor iedereen die me op zijn spoor kan zetten.

Koninklijke blikken

Sinds enkele jaren verzamelen we blikken en kartonnen dozen met afbeeldingen van het Belgische of het Engelse koningshuis. Uiteraard zoeken we vooral de oudere dozen van omstreeks 1930 en zelfs vroeger. We zijn graag bereid te ruilen met andere verzamelaars.

Liefde voor emailreclame

Mijn ouders hadden een kruidenierswinkel in de jaren 40, 50 en 60. Ik was toentertijd gefascineerd door de vele reclameborden van email aan de gevel. Ook boven het sleutelgat van elke deur was een klein en smal emailplaatje aangebracht. Wie de deurklink vastnam, kon er niet naast kijken. Het was dus reclame die werkte! Ik ben nu gestart met een verzameling. Wie kan me, eventueel tegen betaling, helpen aan oude emailborden of deurplaatjes?

Op zoek naar Irene Schauken

In 1959 heb ik voor het laatst Irene Schauken gezien. Ze kwam me in de kraamkliniek bezoeken bij de geboorte van mijn dochter. Tot aan mijn huwelijk drie jaar voordien hadden we als goede vriendinnen samen in de chocoladefabriek Victoria in Brussel gewerkt. Zij woonde toen in Asse. Ik zal haar heel dankbaar blijven omdat ze me in contact heeft gebracht met mijn toekomstige man. Die werkte ook in de fabriek maar ik durfde hem niet aan te spreken. Zij heeft voor mij een beetje koppelaarster gespeeld. 42 jaar lang heb ik een zeer gelukkig leven gehad met Eduard. Toen hij vijf jaar geleden stierf, verloor ik het duurbaarste in mijn leven. Misschien is het daarom dat ik nu vaak aan Irene denk. Ze moet nu 66 jaar zijn en ik zou haar dolgraag nog eens weerzien of nieuws over haar vernemen.

Typen zonder gebruiksaanwijzing

Ik ben in het bezit geraakt van een oude elektrische schrijfmachine Olivetti Linea 101, maar ik heb de gebruiksaanwijzing niet. Wie kan me helpen aan een kopie van de handleiding en eventueel ook aan een schrijflint en/of een cassette?

‘Dik van begeerte’

Zou iemand me de volledige tekst van Avondgebed van Tijl kunnen bezorgen? In de jeugdbeweging in de jaren 50 was deze ballade mijn lijfgedicht! Ik heb helaas alleen de volgende verzen onthouden:

‘Dees is een avond

veel schoner dan d’ander

want ik leef in verwachting

van een groot geluk.

Ach, mensen zijn mager

in hun vertrouwen

En dik van begeerte!’

A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content