Wie zoekt die vindt

27 ste Verdon(c)kiade

Op 9 oktober organiseren wij onze jaarlijkse Verdon(c)kiade, een bijeenkomst waarop alle naamdragers Verdon(c)k(t) en Van der Donck(t) uitgenodigd zijn. Onze nationale vereniging heeft al een 40-tal stambomen opgesteld. Wij geven ook een krantje uit om onze naamdragers dichter bij elkaar te brengen. We richten ons dit jaar naar de West-Vlaamse Verdon(c)k(t)en en komen van 13 tot 18 uur bijeen in zaal ’t Boerderijtje, Vierkeerstraat 16 te Heestert. Alle naamgenoten en belangstellenden zijn van harte welkom.

Naamgenoot

Voor een stamboomonderzoek zoeken wij informatie over Lodewijk Joseph Neven die op 7 februari 1905 in Hasselt werd geboren en overleed op 11 april 1935 in het Brugmanziekenhuis in Brussel. Hij was gehuwd met Marie Philomène Miebis (geboren 19 mei 1908). Wanneer beiden zijn getrouwd weten we niet. Dit echtpaar had een dochter en de moeder is na de dood van haar man vermoedelijk in Brussel gebleven of daar overleden. Zijn er lezers die meer weten over dit echtpaar of hun dochter?

Dorps geschiedenis

Sint-Jans-Molenbeek gaat een gemeentelijk museum oprichten dat aan het rijke historische verleden van de gemeente is gewijd. De opening is voorzien rond eind 2006. Wie interessante informatie heeft, wordt gevraagd contact op te nemen.

Lokers taaltje

Ik ben geïnteresseerd in het dialect van Lokeren en had daarom graag het volgende boek op de kop getikt. Het heet Het Lokers dialect en werd geschreven door Marcel Pieters. Wie weet waar ik het kan vinden?

BB

In mijn platencollectie ontbreken nog enkele platen van de Belgische gitaarheld Burt Blanca, o.a. de LP The Hawaian Guitar of Burt Blanca, de single I love you so/Darling Lorraine en een single van Joske Harry’s met de King Creoles Louie Louie/Hoor nu zeg ik het weer.

Savon de Marseille

Ik ben op zoek naar echte Marseillezeep, de zeep in de vorm van een kubus die vroeger veel gebruikt werd. Weet iemand waar ik die nog kan vinden?

Legermakkers

Onze legerdienst begon op 1 augustus 1958 in kamp Astrid te Eschweiler, Stollberg. Met als symbool het Atomium stichtten we de club ‘De nihildrinkers’. Ik ben voor een reünie op 24 september nog op zoek naar ex-miliciens Verboven, Weytsman, Verbiezen, Vanlaethem en Frans Frans (rechtsboven op de foto)

Jeugdvriend

Ik heb in mijn jonge jaren (1949-50 – foto) bij Philips in Eindhoven gewerkt. Een van mijn vrienden was Jef Vanthielen met wie ik wel eens naar de cinema ging. Toen ik terug naar België ben gaan werken heb ik zelfs geen afscheid meer kunnen nemen en later heb ik niets meer van hem gehoord. Jef was afkomstig uit Achel (Limburg). Ik had graag opnieuw contact met hem opgenomen.

Filip Godelaine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content