Wie zoekt die vindt

Waar zijn onze oud-collega’s?

Graag zouden we de collega’s terugzien die zo’n 25 jaar geleden met ons in de verpleging werkten op de V-diensten (later SPL) van het ziekenhuis ‘Hoge Beuken’ in Hoboken. Bel alstublieft met één van ons drieën, want het is reuzemoeilijk namen en adressen terug te vinden!

Düren 1952

In 1952 had ik bij het 35ste Bon L.L.A.A. twee goede legerkameraden, sergeant Jef Lenssens uit Berchem en wachtmeester Louis Loos uit Wuustwezel. Wie kan me inlichtingen over hen of hun huidig adres bezorgen?

Gezocht: een echte ket

Van 1953 tot april 1956 was ik als jonge beroepsmilitair gelegerd in Gummersbach. In de 1ste Compagnie Diensten heb ik toen een echte Brusselse ket uit Anderlecht leren kennen. Zijn naam was Victor De Smet of Smets. Wie zet me op het juiste spoor om deze vrolijke ket nog eens te ontmoeten?

Zingend op stap in 1950

In 1950 mocht ik als 12-jarige met het ziekenfonds naar zee. In Ons Rustoord in Westende kregen we een boekje vol liedjes die we zongen wanneer we in groep op stap gingen. Wie kan zich de titel van dat boekje nog herinneren of weet hoe ik het alsnog op de kop kan tikken?

’t Was nacht...

’t Was nacht, ’t was middernacht.

De zon scheen helder

Op mijn prei en mijnen selder.

Een grijsaard van twee jaar

zat te lezen in een boek zonder blaren,

Met een bril zonder glazen,

Aan de hoek van een ronde tafel,

Bij het licht van een uitgedoofde kaars...

Ik ben sinds lang op zoek naar het vervolg van dit ooit zeer populaire gedicht. Wie helpt?

Op zoek naar Elly

Graag zou ik een vriendin willen terugvinden die in 1974 met mij werkte bij de kauwgomfabrikant Clark Gum Company in Bornem. Ze heette Elly Ratinckx. Haar moedertaal was Frans maar op het werk sprak ze Nederlands. De laatste brief die ik van haar kreeg, dateert van nieuwjaar 1977. Ze woonde toen in Antwerpen (Hopland 53), had een vaste job gevonden bij een maritiem agentschap en was in een echtscheiding verwikkeld. Wie kent haar of haar adres?

Onvindbare beitels

Reeds enige tijd ben ik bezig met een opleiding houtsnijden. Ik zou graag tweedehands een set gutsen, burijnen en platte beitels voor houtsnijwerk aankopen, maar ik kan ze nergens vinden, alleen soms een los exemplaar op een rommelmarkt. Wie kan me helpen?

De twist

In het begin van de jaren zestig hoorde ik geregeld het liedje Tjoelal Twist op de radio. Wie weet nog wie het zong en waar ik het zou kunnen vinden? Elke tip is welkom.

Wie werkte in de Haringrokerij?

Wij vormen een woongroep in de Haringrokerij aan de Kronenburgstraat in Antwerpen-Zuid. Het pand is nu geklasseerd, maar tot 1974 zou hier nog vis gerookt zijn. We zijn nu op zoek naar mensen die hier gewerkt hebben en bereid zijn ons daarover te vertellen. Liefst ter plaatse, in het gebouw zelf. Misschien vormt uw verhaal straks een onderdeel van de permanente tentoonstelling!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content