Wie zoekt die vindt

Als de kan is in de man...

Ik ben op zoek naar de tekst van het gedicht Vervloekt zij den drank. Het begint zo: ‘Lang reeds had de nacht zijn schaduw over d’aarde heen gespreid, en het afgematte landvolk tot de zoete rust geleid. ‘ Maar dat is alles wat ik mij herinner. Wie kan mijn geheugen opfrissen?

Tony V(F)aes

Ik ben op zoek naar Tony Vaes of Faes. Hij is in Frankrijk geboren rond 1934 en zou vele jaren in Mortsel gewoond hebben, meer bepaald in de Fort V-straat of de Minervastraat. Waar kan ik hem vinden?

Bram zingt goedenacht

In het radioprogramma Vragen staat vrij hoorde ik een liedje van Bram Vermeulen. Ik herinner me de volgende woorden: ‘Goede avond, goede nacht, slaapt zacht’. Het is niet veel, maar misschien doet dit bij iemand een belletje rinkelen.

Oude hoeve

Ik ben op zoek naar een postkaart met de afbeelding van de Crutzenwinning in Hasselt. Ze was eigendom van de graven de Geloes en stond waar nu de GB (Carrefour) gevestigd is, aan de Herckenrodesingel. Mijn voorouders waren sinds de 16e eeuw en tot 1845 als pachters aan deze hoeve verbonden. Een goede fotokopie zou mij ten zeerste plezieren, uiteraard tegen betaling van uw kosten.

Stamboom

Voor mijn stamboom speur ik naar personen met de naam Vanleenhove, Leenhove, Larock, Larok of Laroque. Alle informatie is meer dan welkom.

Familiesaga

Ik bezit bijna al de boeken uit de populaire Jalna-reeks over de familie Whiteoak van de Canadese schrijfster Mazo de la Roche. Wie zou deel 1 en 2 – Huize Jalna en Onrust op Jalna – aan mij willen verkopen?

Mère Jeanne

In 1961 studeerden wij af aan de Technische Handelschool Mère Jeanne aan de Tabaksvest in Antwerpen. We zijn op zoek naar alle vriendinnen uit die tijd!

Oude vriend

Mijn vriend Theo Brosse (nu 72) werkte als politieagent in Schaarbeek. Hij woonde samen met een vrouw met vele kinderen. Wie kan mij helpen om hem te vinden?

Nostalgie

Met veel heimwee kijk ik naar de automodellen uit de naoorlogse periode zoals deze Ford Consul (1950). Wie helpt mij aan een miniatuurmodel?

Jan Maas

Legermakkers

Ik heb mooie herinneringen aan mijn legerdienst in Duitsland en op zondag 17 oktober organiseren wij een reünie. Daarom ben ik nog op zoek naar de vijfde man in de rij op de bovenste foto. Ook van Guido Kox, voorlaatste in de rij, zoek ik nog de gegevens. Mogelijk werkt hij in Duitsland, misschien is hij een ex-beroepsmilitair.

Van de man die op de onderste foto geknield in het midden zit, weet ik dat hij Gilbert De Vuyst heet. Hij was full-trackchauffeur. Wie volgde hem op?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content