Zomer-make-up

Deze zomer gaat de make-up voluit voor vrolijk, kleurig, comfortabel en helder. De sterke punten van het seizoen? Een natuurlijke, gezonde teint, glimmende lippen en een halo van licht rond de ogen.

Voor wie zich het hele jaar door opmaakt is het best om vanaf de eerste mooie dag te kiezen voor lichte en iriserende texturen. De vijf pijlers van een geslaagde zomermake-up? De teint, de ogen, de lippen, het haar en de nagels!

De teint

Van zodra de zomer aanbreekt, stelt uw huid twee belangrijke eisen: een subtiel gebruind tintje en een maquillage die houdt, ook wanneer het kwik stijgt. Voor een gezonde gelaatskleur die de teint niet verdoezelt, kiest u het best voor een zonnepoeder dat u met een dik penseel kunt aanbrengen op de bolle delen van uw gelaat. Hebt u een lichtgekleurde huid, breng dan eerst een zelfbruiner aan, waardoor u een natuurlijker effect bereikt.

Wie zonnepoeder zegt, denkt meten aan Terracotta van Guerlain. Nieuw zijn de twee versies van Soleil léger, één voor blondines en één voor brunettes. Om mee te nemen is er ook Terracotta Palette effet soleil, dat een poeder, een oogschaduw en drie kleuren gloss bevat (euro 62,66). En YSL Sun bracht in zijn hydraterende zonnepoeder een zonnefilter (SPF 10) aan, te verkrijgen in drie intensiteiten (euro 36,10).

Goed om te weten Het is niet vreemd dat poriën zich in de zomer verwijden. De oplossing hiervoor is een corrector voor de teint met schuimige, luchtige textuur die de poriën vernauwt, zoals Teint Doux Pores Invisibles van Clinique.

De ogen

Wat we absoluut willen voorkomen wanneer we uit het water stappen, is eruit te zien als een depressieve pierrot. Gelukkig zijn er de waterproof mascara’s die zich niet door vocht laten aantasten en ook op een oogschaduw op crèmebasis kunnen we rekenen. Dus maken we ons op vakantie het leven niet nodeloos gecompliceerd: een oogschaduw uit één kleur en een zwarte, marine of bruine mascara, en klaar is Kees. Mooi zijn de nieuwe soorten oogschaduw van Chanel, Ombres Essentielles (euro 23,90). Eén potloodstreepje dat de wimpers voller maakt (bijv. Crayon Kajal Dr. Hauschka, euro 9,66) volstaat om de blik te verdiepen.

Goed om te weten Oogleden maakt u egaler met een gekleurde crème of basis-make-up. Dit verdoezelt roodheid en zorgt ervoor dat de maquillage langer houdt.

De lippen

Lippenrood brengt niet alleen de mond beter tot zijn recht, maar biedt de ultradunne huid van de lippen ook extra bescherming tegen UV-stralen en wind. We bezuinigen dus in geen geval op een goeie gloss. De zomertinten: cassis, granaatappel, framboos (Rouge Addict Dior, euro 24,61), koraal, zand en Sunset (Tom Ford voor Estée Lauder, euro 24,40). En heel blits voor ’s avonds in het restaurant, is er de nieuwe Rouge Allure Chanel.

Goed om te weten Eén keer per week een gommage met een exfoliant voor het gezicht of met een product voor de lippen (Baby Lips van Givenchy, Duo Suave lèvres sucrées Kenzoki) voorkomt dode huid en maakt lippen roziger.

Het haar

Opgepast voor droogheid! Bestuif uw haar elke morgen met een anti-UV-spray. Voile Protecteur Kérastase Soleil voor gekleurde haren (euro17,50) of Huile Eclat Satiné Solar L’Oréal Professionnel (euro12,50).

Goed om te weten Heb je droog haar, verwen het twee à drie keer per week met een aftersunshampoo en -verzorging.

De nagels

UV-licht kan de nagels doen vergelen. Ideaal is om eerst een kleurloze basis aan te brengen, gevolgd door twee lagen nagellak.

Goed om te weten De kleuren van de zomer: goud en parelmoer (YSL), abrikoos (Chanel), roos, beige en ivoor (So Laque! De nieuwe lak van Bourjois,euro 8/stuk). n

Info: in parfumeriezaken – Dr. Hauschka in apotheek, reform- en natuurwinkels – Tom Ford/Estée Lauder in Inno – L’Oréal en Nivea in warenhuizen – L’Oréal Professionnel in de erkende huizen – The Body Shop in de winkels van het merk.

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content