Het ECC lanceert Howard, een gratis tool om veiliger op het internet te kopen

Hoe weet u of een website te vertrouwen is? Om consumenten te helpen bij hun keuze van een veilige webshop, lanceert het European Consumer Centre vandaag een handig interactief instrument dat de naam Howard kreeg.

Dankzij Howard komt u te weten hoelang een website al bestaat en welke beoordeling andere klanten aan deze website gaven. Howard informeert bovendien over de bedenktijd en de garantierechten in Europa en over de meest gangbare keurmerken in de Europese Unie. U vindt er ook links naar verschillende prijsvergelijkingssites en nuttige tips.

Snel en eenvoudig in gebruik

U hoeft enkel de naam van de website in Howards zoekveld in te tikken en u krijgt met één klik volgende informatie:

1. De datum waarop de site geregistreerd werd.
2. De evaluatie van de site door gebruikers (in samenwerking met Trustpilot): Howard verzamelt de beoordelingen van verschillende vergelijkingssites en voegt ze samen tot één enkel getal.
3. De resultaten van een Google search op de naam van de website.
4. De eventuele keurmerken waaraan de site verbonden is.

Naast dit interactieve luik, biedt Howard heel wat nuttige tips en informatie over de bedenktijd en de garantie in alle landen van de Europese Unie, de belangrijkste Europese prijsvergelijkingssites en keurmerken. Wie meer informatie wil of een klacht heeft, vindt een link naar het ECC van zijn land.


U vindt Howard door hier te klikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content