Mobiel betalen met de Bancontact-app

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

De bancontactkaart is een handig en veel gebruikt betaalmiddel. Met de app van Bancontact/Mister Cash komt er nu een betaalmogelijkheid bij, specifiek ontworpen voor situaties waar betalen met de bancontactkaart moeilijk of gewoon niet mogelijk was.

De bancontactkaart is al 25 jaar een handig betaalmiddel. Dat blijft uiteraard zo. Met de app van Bancontact/Mister Cash komt er nu een betaalmogelijkheid bij, specifiek ontworpen voor mobiele betalingen. De app vervangt dus niet de kaart voor een gewone betaling aan de kassa in de winkel. Waarvoor hij dan wel dient? Bijvoorbeeld: u bent samen met vrienden op café of restaurant en jullie willen onder elkaar afrekenen. Of u moet een handelaar betalen die niet over een Bancontact terminal beschikt, maar misschien wel een smartphone heeft – denk maar aan de jongen die pizza komt leveren. Elke betaling tot ? 250 kan met de app worden uitgevoerd. De app en de kaart vullen mekaar dus perfect aan.

Zowat iedereen kan betalen met de app

Meer dan 99% van de Bancontact/Mister Cash kaarthouders heeft toegang tot de app. De dekking is dus zo goed als volledig.
Alle Belgen die klant zijn bij één van de volgende 16 banken, kunnen voortaan via de app betalen of geld ontvangen: ABK Bank, Argenta, AXA Bank, Bank J. Van Breda, Belfius, BNP Paribas Fortis (inclusief Hello Bank! en Fintro), bpost bank/bpost banque, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Deutsche Bank, ING België, KBC Bank, Keytrade Bank, Record Bank, VDK Spaarbank.
Deze 16 banken maken het gebruik van de Bancontact-app mogelijk voor betalingen tussen kaarthouders onderling. Maar ook betalingen bij de eerste partner-handelaars en online betalingen zijn vanaf nu mogelijk.

Installatie

Mobiel betalen met de Bancontact-app

Vooraleer u de app kunt gebruiken moet u deze vanzelfsprekend installeren op uw smartphone of tablet.


Vrienden terugbetalen

Mobiel betalen met de Bancontact-app

Een eerste toepassing is de zogenaamde ‘person-to-person’ betaling. Bijvoorbeeld: u zit met vrienden op restaurant of café en één persoon betaalt de rekening. Vervolgens wilt u onderling afrekenen. In plaats van de zoektocht in de portefeuilles te beginnen naar ‘gepast’ geld, kan het nu veel eenvoudiger via de Bancontact-app.
Wie kan het?
Iedereen die klant is bij één van de 16 hierboven vermelde banken kan de app gebruiken voor betalingen aanzzijn vrienden.
Hoe werkt het?Makkelijk en veilig betalen op het internet

Betalen op het internet is vandaag niet echt gebruiksvriendelijk. U moet tal van gegevens invoeren: naam, kaartnummer, vervaldatum van de kaart ... En bovendien heeft u een kaartlezer of digipass nodig. Met de Bancontact-app wordt betalen op het internet een stuk eenvoudiger. Deze nieuwe manier van online betalen kan voortaan in webshops, maar is eveneens mogelijk in mobiele apps van winkels of handelaars.
Waar kan het?
Dit zijn de eerste handelaars die deze nieuwe manier van online betalen nu al – of binnenkort – aanbieden:

  • Mobile Vikings
  • Base
  • Interactive City
  • Stevie...
Mobiel betalen met de Bancontact-app

Er zullen er snel heel wat volgen!
Hoe werkt het?
De rekening betalen

Mobiel betalen met de Bancontact-app

Tijdens de co-creatieperiode konden testpersonen de app enkel gebruiken voor betalingen tussen twee consumenten en dus niet voor betalingen aan handelaars. Vanaf vandaag is er met de Bancontact-app veel meer mogelijk: online betalen (zie hierboven), maar bijvoorbeeld ook op restaurant een rekening betalen.
Waar kan het nu al?

In verscheidene restaurants dankzij Posios. Posios is een Belgisch technologiebedrijf dat naast een iPad-gebaseerd kassasysteem ook andere apps bouwt voor de horecasector. Het lanceerde samen met Bancontact/Mister Cash een nieuwe manier van betalen voor de restaurantbezoeker. Op het kasticket van het restaurant wordt een QR-code afgedrukt die de klant kan scannen met de Bancontact-app op zijn smartphone. Deze gescande code zal zorgen voor een snelle en veilige betaling.
Hoe werkt het?


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content