© G.F.

Windows 10 Anniversary update komt er op 2 augustus

Windows 10 blaast zijn eerste kaarsje uit. En of de update naar deze nieuwe versie van Windows nu al te agressief werd doorgevoerd even terzijde gelaten, draaien intussen toch al 350 miljoen toestellen op Windows 10. Op 2 augustus brengt Microsoft de Anniversary update uit.

Nog tot uiterlijk 29 juni kan iedereen die dat wil gratis overstappen op Windows 10. Heel wat gebruikers deden dat al, waardoor Windows 10 met 350 miljoen toestellen intussen het belangrijkste operating system van de Microsoft-familie is geworden. Wie voor die datum overstapt op Windows 10 heeft nadien gratis toegang tot alle verdere updates van dit OS, inclusief de Anniversary update die er op 2 augustus komt.

“Toen we een jaar geleden Windows 10 lanceerden, was het niet enkel onze bedoeling een zeer krachtig en veilig operating system af te leveren, maar tevens te zorgen voor een computerervaring die steeds beter zou worden”, vertelt Jean-Benoit Van Bunnen, Windows & Surface Business Group Lead van Microsoft Belux. “De Anniversary update is daar een mooi bewijs van.”

Nog veiliger

Wat veiligheid betreft brengt de nieuwe update een verbeterde versie van Windows Hello en Windows Defender.

Windows Hello, dat inloggen zonder paswoord maar via via gezichtsherkenning toelaat, kan nu onder meer ook gebruikt worden om via Microsoft Edge in te loggen op Drop box.

Windows Defender laat voortaan toe om automatisch een snelle scan van je computer te programmeren.

Schrijven op je scherm

Helemaal nieuw in deze versie van Windows 10 is Windows Ink, dat toelaat om met een pen op je scherm te schrijven net zoals je dat op papier zou doen. Deze toepassing biedt, in combinatie met Office, Microsoft Edge en Maps een hele reeks nieuwe mogelijkheden.

Voorts komt er bij deze update een verbeterde versie van Cortona, de digitale personal assistent van Windows, met meer mogelijkheden om informatie op te slaan en opnieuw op te roepen en synchronisatiemogelijkheden tussen verschillende toestellen.

De nieuwe versie van de internetbrowser Microsoft Edge zal dan weer minder CPU cycli en minder geheugen gebruiken en de invloed van achtergrondactiviteit en van perifere content zoals Flash advertenties zal beperkter zijn.

Gamen op elk toestel

Met Xbox Play Anywhere volstaat het dat spelers één spel aanschaffen dat ze zowel op Xbox, als op een Windows 10-pc kunnen spelen. Vooruitgang en prestaties die bij de games behaald worden, kunnen tussen de verschillende toestellen gedeeld worden. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content