Advertorial

Altijd goed omringd: 4 bewoners over hun leven in een moderne serviceresidentie

Je vertrouwde leven blijven leiden, maar behoefte aan meer comfort, veiligheid en service? De residenties van Domitys zijn een elegante woonformule voor actieve senioren die graag hun eigen interesses en uitdagingen behouden. Vier bewoners vertellen hoe zij dankzij de goede zorgen van Domitys van het leven blijven genieten. Ook in deze coronatijden.

Comfortabele flat mét faciliteiten in de buurt

* Mevrouw Koopmans (84): “Na overleg met mijn familie heb ik beslist om uit voorzorg te verhuizen. Ik vreesde dat het onderhoud van het huis en de tuin vroeg of laat te veel zou worden, ook de ligging op twintig minuten stappen van de dorpskern kon op termijn moeilijk worden. Mijn echtgenoot is twee jaar geleden overleden, zo verviel de noodzaak om een groot huis te behouden. De filosofie van Domitys verschilt duidelijk van die in een woonzorgcentrum. Dat was een belangrijk element.”

* Mevrouw Braeke (90): “Bij het eerste bezoek aan Domitys beviel me de sfeer meteen. De ligging van het appartement met zicht op de Schelde en de praktische indeling waren een aangename verrassing. Ook de inrichting van het restaurant, de bar, het salon en de mogelijkheden om te zwemmen en te fitnessen waren een meevaller. Hier kan ik mensen ontmoeten en krijg ik direct hulp bij een technisch of administratief probleem. Dat geeft me een gevoel van veiligheid en geborgenheid.”

Mevrouw Braeke
Mevrouw Braeke

Een bruisend sociaal leven

* Mijnheer Van Dries (89): “Hoewel mijn drie kinderen heel goed voor mij zorgden, voelde ik mij als weduwnaar in een grote woning toch alleen. Toen ik een folder van Domitys in de bus kreeg, ging het snel. Het project beviel me en de ligging in mijn vertrouwde buurt was een opsteker. Het feit dat ik mijn eigen meubelen kon behouden, gaf mij het gevoel dat ik thuiskwam. Hier kan ik zonder zorgen genieten. Bijna elke dag neem ik deel aan één of meer activiteiten. Tegelijk kan ik ook mijn sociale contacten buiten Domitys onderhouden. Mijn kinderen zien dat ik in goede handen ben. Ik voel me hier gelukkig.”

* Mevrouw Van den Broeck (96): “Toen ik naar de nieuwe Domitys-residentie verhuisde, waren er nog maar enkele bewoners. Maar die kleine groep verbroederde snel. In de beginjaren heb ik vooral genoten van de wandelingen in de parken, de boottochten, de voordrachten, de lessen sofrologie en de concerten... De sfeer is eenmalig. Dankzij de fijne en lieve zorgen van het hele Domitys-team ben ik blij hier te zijn.”

Mevrouw Van den Broeck
Mevrouw Van den Broeck

Goede ondersteuning, ook in coronatijden

* Mevrouw Koopmans (84): “Door de moderne architectuur, de open ruimte en vriendelijke, respectvolle houding van directie en personeel heb ik mijn verhuis ervaren als een nieuw begin. De vele faciliteiten ademen een soort vakantiesfeer, de georganiseerde activiteiten geven structuur en je kunt andere bewoners ontmoeten. Minstens twee keer per week lunch ik in het uitstekende restaurant, waar ook vegetarische alternatieven worden aangeboden. Tijdens de lockdownperiode was het behulpzame, aanspreekbare personeel cruciaal. Dankzij hen heb ik nooit bewust een vorm van isolement ervaren.”

* Mijnheer Van Dries (89): “De eerste ‘blijf in uw kot’-lockdown was moeilijk, maar de directie en het personeel van Domitys hebben dat efficiënt aangepakt. De organisatie van maaltijden op de appartementen was zeer goed, er was voldoende mogelijkheid tot contact en het personeel gaf ons de moed om vol te houden. Door de nodige maatregelen zijn we ook tijdens de tweede lockdown, die toch iets soepeler was, gespaard gebleven van zieken. Daar zijn we als bewoners zeer tevreden over. Ik ben het Domitys-team erg dankbaar voor hun inzet en hulpvaardigheid in deze coronatijden.”

Domitys heeft serviceresidenties in Brussel en Antwerpen, in 2021 komt daar een complex in Leuven bij. Meer weten over het unieke Domitys-concept? Neem een kijkje op onze website.