Advertorial

Anti-roos shampoo om uw hoofdhuid weer gezond te krijgen

Een jeukende hoofdhuid is vaak een teken dat u door hoofdroos geplaagd bent. Deze huidaandoening treedt op als de talgproductie van uw huid verstoord raakt, iets wat stressgerelateerd kan zijn, of ook door toedoen van bepaalde schimmels, die onder andere aan de grondslag van seborroïsche dermatitis liggen.

De oorzaken van hoofdroos en doeltreffendheid van een anti-roos shampoo

Het optreden van schilfertjes in het haar heeft verschillende mogelijke oorzaken. Sommige mensen zullen deze aandoening makkelijker ontwikkelen, omdat zij hiervoor een zekere ‘genetische aanleg’ hebben. Bij andere mensen is hoofdroos te wijten aan een verstoring van de talgproductie, wat naast een jeukende hoofdhuid ook het opduiken van mee-eters en acne in het gezicht veroorzaakt. Deze explosieve talgontwikkeling kan dan weer veroorzaakt zijn door hormonale veranderingen in het lichaam. Een derde mogelijke oorzaak is een aantasting door schimmels, die het evenwicht in de productie van huidsmeer aantasten en oorzaak zijn van roos maar ook van seborroïsche dermatitis.

Voor elk van deze oorzaken is een specifieke aanpak aangewezen. Bedrijven zoals Bioderma, die zich in verzorgingsproducten hebben gespecialiseerd, hebben speciale shampoos ontwikkeld op basis van werkzame stoffen voor elke specifieke oorzaak. De werkzame bestanddelen van elke anti-roos shampoo gaan de schimmels op uw hoofdhuid bestrijden, of helpen om de talgproductie weer op een normaal peil te brengen, zodat de aandoening snel verdwijnt.

Anti-roos shampoo om uw hoofdhuid weer gezond te krijgen

Uw hoofdhuid met een anti-roos shampoo behandelen: do’s en don’ts

Een anti-roos shampoo is een geweldig hulpmiddel om uw jeukende probleem in uw haar aan te pakken, op voorwaarde dat u het ook correct gaat gebruiken. Belangrijk is om het product te gebruiken als dat nodig is (namelijk wanneer u last hebt van hoofdroos), en na de behandelingsperiode over te stappen op een ander verzorgingsproduct. Dit als eerste vuistregel. Verder moet de anti-roos shampoo tijdens de behandelingsperiode op de juiste manier worden toegepast. Een zachte aanpak is de boodschap. Breng het product een eerste maal aan en masseer het voorzichtig in. Hard schrobben is absoluut af te raden, vooral omdat u zo uw hoofdhuid kunt verwonden en er infecties in de wondjes kunnen ontstaan. Wanneer het product is uitgespoeld, brengt u het een tweede maal aan. Masseer opnieuw in en laat het wat inwerken. Spoel uit en dep het haar voorzichtig droog. Deze “zachte” behandeling van uw haar maakt het resultaat van uw anti-roos shampoo optimaal.