Advertorial

© Tina Scheffler/BLB-Tourismus GmbH

Beleef de sprookjesbossen van Siegen-Wittgenstein

Niet alleen de natuur in Siegen-Wittgenstein is sprookjesachtig. Ook de kastelen en paleizen nemen je mee naar de fantastische wereld van sagen en verhalen. Een droomdecor voor wandelaars!

De Rothaarsteig onder je voeten

Beleef de sprookjesbossen van Siegen-Wittgenstein
© Tourismus NRW e.V

Wandelen op het populaire Rothaarsteig-pad is een uitzonderlijke ervaring. Het bos met zijn knoestige oude bomen, sprookjesachtige varens, idyllische beekjes en schuwe dieren betovert je. De frisse lucht, de geur van het hars op de bomen, de zachte bosbodem en de gedempte geluiden van de dieren brengen je ver weg van je alledaagse leven. Dit is ontspannen en genieten zoals je het nog niet eerder deed. Wandelen in de bosrijkste regio van Duitsland voert je langs ongerepte bossen en bergen, en langs vakwerkdorpjes en pittoreske valleien. Bad Berleburg is een eersteklas wandelgebied. Je kunt er onder meer een deel van de 154 kilometer lange Rothaarsteig wandelen. Het Wisentpad (13,5 km) voert je in Wittgenstein via de Rothaar-bergkam naar in het wild levende wisenten. Dankzij een uniek natuurbeschermingsproject zijn de robuuste dieren al tien jaar terug in het Rothaargebergte, en struinen ze vrij door de bossen van een adellijke familie. Nog een topwandeling is de historische Achenbach-luswandeling (12,3 km). Startpunt? Het herinneringspunt van het voormalige Belgische garnizoen in Siegen, waar zoveel Belgen hun legerdienst vervulden!

Beleef de sprookjesbossen van Siegen-Wittgenstein
© Tina Scheffler

Fiets langs paleizen en vakwerkhuizen

Ook als je van fietsen houdt, kom je in Siegen-Wittgenstein aan je trekken. De meeste fietsroutes hebben verbazend weinig hellingen voor zo’n heuvelachtige streek, maar des te meer attracties waar je even kunt stoppen. De 42,3 kilometer lange fietstocht Starke Landschaft-Starke Tiere voert je langs idyllische landschappen en langs de Wisent-wildernis op de Rothaarsteig. De Adel-fietstocht (20 km) in Bad Berleburg laat je kennismaken met adellijke kastelen en koninklijke uitzichten. Kasteel Berleburg oogt als een sprookje, en wordt al meer dan 750 jaar bewoond door hetzelfde vorstenhuis. Een prima stop voor een rondleiding met gids! Je neemt onder meer een kijkje in de feestzalen, de grote hal en ook de familievertrekken. Ook de ‘Alte Flecken’, de historische stadskern van Freudenberg met zo’n 80 vakwerkhuizen, is een schitterende bestemming voor een daguitstap.

Beleef de sprookjesbossen van Siegen-Wittgenstein
© TVSW/Klaus-Peter Kappest

Meer info? Klik hier.

Beleef de sprookjesbossen van Siegen-Wittgenstein