Advertorial

De 3 meest gestelde vragen over de menopauze

Als u dit leest, is het waarschijnlijk omdat er een nieuwe fase in uw leven is aangebroken. Maak u geen zorgen, de menopauze verandert onze vrouwelijkheid niet. Toch wordt deze fase als een taboe beschouwd en heel wat vragen blijven voor de meesten onder ons onbeantwoord. Blijf ademen en ontdek hier het antwoord op de 3 meest gestelde vragen

1.Zal ik in de menopauze bijkomen?

Het is een feit, de meesten onder ons vergaren wat extra kilootjes in de menopauze. De oorzaken? Een trager metabolisme door de leeftijd, te weinig activiteit, maar vooral: een verandering in de hormonenconcentraties. Als het oestrogeengehalte daalt, kan dat inderdaad leiden tot gewichtstoename. Wie de menopauze al heeft doorgemaakt, weet dat die extra kilo’s zich vaak vastzetten op de buik. Heupen en dijen blijven meestal gespaard. Om in topconditie te blijven, kunt u met een nieuwe sportactiviteit beginnen of deze voortzetten. Hou ook uw dieet in de gaten door zo weinig mogelijk suiker en alcohol te consumeren.

2.Hoe weet ik of ik in de menopauze zit?

De menopauze is een klinische toestand, die gemakkelijk herkenbaar is voor een arts. De volgende symptomen zijn heel typisch: maandenlang geen menstruatie, opvliegers, stemmingswisselingen of vaginale droogte. Als u twijfelt, aarzel dan niet om uw arts te raadplegen.

3.Waarom wordt mijn huid droog en minder strak?

Tijdens de menopauze heeft die daling van oestrogeen een grote invloed op de kwaliteit van onze huid. Concreet wordt onze huid dunner, minder gehydrateerd en minder strak. Bovendien zijn de rimpels meer uitgesproken.

Als pioniers in het onderzoek naar de effecten van de menopauze op de huid, onderzoeken de Laboratoires Vichy al meer dan 20 jaar de effecten ervan op huidveroudering. Ze ontdekten dat 90 % van het hormoon DHEA, ook wel een bron van eeuwige jeugd genoemd, tijdens de menopauze uit ons lichaam kan verdwijnen. Dat zorgt er grotendeels voor dat de huidelasticiteit en lipidenconcentratie afnemen. De huid is minder stevig, minder gevoed en krijgt zichtbaar meer lijntjes.

Gelukkig kunnen we de zichtbare effecten van huidveroudering beperken met een aangepaste verzorgingsroutine.

De 3 meest gestelde vragen over de menopauze

4 TOT 7 KILO

EXTRA OP DE WEEGSCHAAL

DE REMODELLERENDE OPLOSSING OM DE ZICHTBARE EFFECTEN VAN DE MENOPAUZE OP DE HUID TE BEPERKEN

HORMOON VAN DE EEUWIGE JEUGD

De actieve bestanddelen van de dagverzorging ‘Substitutief Complex’ zijn zorgvuldig gekozen: ze werken in op de zichtbare tekenen van huidveroudering tijdens de menopauze. Er werd een complex met actieve bestanddelen samengesteld, geïnspireerd op de voordelen van het hormoon van de eeuwige jeugd op de huid. Pro-Xylane, een molecule die in de natuur voorkomt en is gepatenteerd door de Laboratories Vichy, is daar één van. Het speelt een zeer belangrijke rol in de strijd tegen rimpels, met bewezen resultaten op de elasticiteit en strakheid van de huid.

OVERTUIGENDE RESULTATEN OP UW HUID

Dankzij de dagcrème ziet de huid er steviger en elastischer uit. Het volume wordt hersteld en de contouren van het gezicht lijken opnieuw strakker. De nachtcrème ondersteunt deze effecten en verfrist de huid, ideaal bij opvliegers.

* Instrumentele test – 26 vrouwen

De 3 meest gestelde vragen over de menopauze

Vichy staat vrouwen bij tijdens de menopauze. Voor meer informatie en deskundig advies kunt u terecht op het platform voor de menopauze op www.vichy.be