Advertorial

© Dominik Ketz, Mosellandtouristik GmbH

De 5 verrassendste must-do’s in het Moezelland

De Moezel is véél meer dan het oudste wijngebied van Duitsland. Adembenemende wandel- en fietspaden, heerlijke gastronomie, indrukwekkende werelderfgoedsites: dit zijn onze vijf verrassende tips voor een kort of lang tripje in het Moezelland!

1. Wandelen op de Moselsteig

Ooit al voet gezet op een van de mooiste wandelroutes van Duitsland? De Moselsteig is een adembenemend wandelpad. Tussen Perl en de monding van de Moezel in Koblenz slingert het zich zo’n 365 kilometer langs een uniek wijndecor, prachtige uitzichten en charmante dorpjes. Het hele traject lopen hoeft niet, want de 24 etappes vormen perfecte dagwandelingen van telkens tussen de 11 à 24 kilometer lang. Daarnaast bieden ook 33 andere luswandelingen je volop wandelplezier.

De 5 verrassendste must-do's in het Moezelland
© Dominik Ketz, Mosellandtouristik GmbH

2. Fietsen langs de Moezel

Geen mooier fietstraject dan de Moselradweg. Het fietspad biedt je 248 kilometer verkeersvrije en vlakke wegen in de buurt van de Moezel-rivier. Het decor is op maat gesneden van fietsers: volop spectaculaire uitzichten, en met enkel vogelgefluit in je oren en natuurschoon in je blikveld. 40 relaxpoints vertellen je – in het Nederlands! -over interessante weetjes en ontdekkingen onderweg. Download de Lauschtour-app, en hij geeft telkens aan waar je kunt stoppen en luisteren naar een mooi verhaal. Zelfs zonder internetverbinding.

De 5 verrassendste must-do's in het Moezelland
© Dominik Ketz, Mosellandtouristik GmbH

3. Genieten van wijn en toprestaurants

De meer dan drieduizend wijndomeinen langs de Moezel, de Saar en de Ruwer waar je terecht kunt voor degustaties zijn op zich al een goeie reden om de streek te bezoeken. Maar sommige wijnhuizen zijn bovendien pareltjes van architectuur, zoals de strak ontworpen Vinothek Kühner Adams of het knap gerenoveerde historische landhuis van Weingut Cantzheim. Foodfans krijgen zeker ook het water in de mond van de vele gastronomische adresjes. Geen enkele andere vakantieregio in Duitsland telt zo’n groot aantal bekroonde toprestaurants!

De 5 verrassendste must-do's in het Moezelland
© Dominik Ketz, Mosellandtouristik GmbH

4. Toeren langs 11 Werelderfgoed-sites

Zin om af en toe ook wat cultuur op te snuiven? Combineer je actieve fiets- en wandelavontuur dan met een bezoek aan een stad of een van de vele Unesco Werelderfgoedsites. In de oudste Duitse stad Trier alleen al vind je er tien, waaronder de beroemde Porta Nigra, het amfitheater en de Barbarathermen. In mei 2023 werd het Ada-evangeliarium, dat je in Trier kan bewonderen, nog toegevoegd aan de Wereldergoedlijst.

5. Klettersteig op de steilste wijngaard van Europa

Geen last van hoogtevrees? Dan biedt de 3,5 km lange Calmont Klettersteig je misschien wel de verrassendste ervaring als het gaat over de wijncultuur van het Moezelland. Deze ‘via ferrata’ ligt in de steilste wijngaard van Europa. Dat betekent klauteren en klimmen, langs ladders en over rotspaadjes. Stalen kabels geven je steun als je over een smalle rotswand wandelt. Als beloning voor al die inspanningen wachten je magistrale uitzichten op de stadjes Bremm, Ediger-Eller, een kloosterruïne en natuurlijk de slingerende Moezel!

Vind jouw Moezel-geniet-moment op visitmosel.de

De 5 verrassendste must-do's in het Moezelland

With the kind support of the Ministry of Economic Affairs, Transport, Agriculture and Viniculture of the State of Rhineland-Palatinate

De 5 verrassendste must-do's in het Moezelland