Advertorial

Een hoortoestel kan meer dan je denkt

Een hoortoestel is niet zomaar een luidspreker in je oor. De jongste generatie toestellen zijn ware technologische meesterwerkjes die je levenskwaliteit flink kunnen verhogen. Wat kunnen ze allemaal doen? Welk toestel past helemaal bij jou?

Digitale verwerking van geluid

Elk hoortoestel bestaat uit drie onderdelen: een microfoon, een geluidsprocessor en een luidspreker. De microfoon pikt geluiden op, de geluidsprocessor zet de geluiden om naar elektrische signalen en bewerkt ze. Na de bewerking zet de luidspreker het geluid terug om naar akoestische signalen en levert deze af aan het oor.

Die digitale tussenstap – de geluidsprocessor – is heel belangrijk. Want gehoorverlies betekent niet dat je gewoon alles minder goed hoort. Sommige toonhoogtes zal je nog beter horen dan andere, of je hebt moeite om een gesprek van geroezemoes te onderscheiden. Een hoortoestel moet dus meer kunnen dan gewoon alle geluidssignalen luider maken. De Paradise hoortoestellen van hoortoestelfabrikant Phonak zorgen dankzij hun geavanceerde technologie voor een ongeëvenaarde geluidservaring.

Een hoortoestel kan meer dan je denkt

Wegfilteren van storend achtergrondgeluid

De nieuwste toestellen van Phonak zorgen voor een luisterervaring op jouw maat. Een rustige omgeving? Dan wordt stille spraak meer versterkt. Een druk restaurant? Dan filtert de ruisonderdrukking samen met directionele microfoons het storende achtergrondgeluid weg zodat je je gesprekspartner goed blijft verstaan. Ook tijdens het wandelen passen de Phonak Paradise hoortoestellen zich automatisch aan dankzij de geïntegreerde bewegingssensor zodat je je bewust blijft van de omgeving rondom je.

Zelf instellen met de app

Dankzij digitale technologie kan je jouw comfort nog meer verhogen. Zo kan je tegenwoordig je hoortoestellen zelfs via een app instellen. In de myPhonak App kan je de versterking van de Phonak Paradise hoortoestellen zelf aanpassen voor een specifieke luisteromgeving. Wat luider? Wat minder achtergrondlawaai? Het is in een wip ingesteld. Zelfs je audioloog kan je live en op afstand helpen via de app.

Een hoortoestel kan meer dan je denkt

Handsfree bellen met Bluetooth

Een oproep op je smartphone? Even dubbeltikken op je oorschelp en en het gesprek wordt via Bluetooth® meteen doorgestuurd naar je Phonak Paradise hoortoestellen. Tap Control, zo heet dat. Ook om de spraakassistent van je smartphone te activeren volstaat een snelle dubbele tik.

Via de Phonak Paradise hoortoestellen kan je overigens helemaal handsfree bellen. Via de microfoons van de hoortoestellen kan je terugpraten zonder je gsm uit je zak te halen. Dankzij de bluetoothverbinding hoor je bovendien de audio van een app meteen in je beide hoortoestellen, of je nu naar de instructies van je gps of naar je lievelingsmuziek luistert.

Opgeladen voor de hele dag

Batterijen vervangen hoeft niet meer. De Phonak Paradise hoortoestellen zijn beschikbaar als oplaadbaar model met ingebouwde lithium-ion batterij. Even je hoortoestel in de lader plaatsen en je kan een hele dag voort.

Een hoortoestel kan meer dan je denkt

Doe de hoortest

Wist je dat mensen met gehoorverlies gemiddeld 10 jaar wachten alvorens hulp te zoeken? Dat is nefast, want hoe minder geluid je opvangt, hoe minder je hersenen gestimuleerd worden om bepaalde geluiden te horen. Wees er dus snel bij, zo voorkom je dat je gehoor sneller achteruit gaat.

Wil je graag weten hoe het met jouw gehoor gesteld is? Phonak, de toonaangevende specialist in de hoorzorg, ontwikkelde een gratis online hoortest die je eenvoudig zelf op je pc of smartphone kan doen: klik hier voor de online hoortest. Of maak een afspraak bij een audioloog voor een vrijblijvend en gratis audiogram: klik hier om een audioloog in je buurt te vinden. Zo weet je perfect hoe goed (of hoe slecht) je hoort.