Advertorial

Eerste Plus Magazine Recht & Geld dag groot succes!

Om tegemoet te komen aan de vele vragen van de lezers, organiseerde Plus Magazine op 26 oktober 2019 de ‘Recht & Geld dag’ in congrescentrum De Montil in Affligem. We kunnen terugblikken op een druk bezochte dag die door de bezoekers gewaardeerd werd met een 8,4 op 10.

Erven en schenken

De spits werd afgebeten door Meester Kevin Desmet, gespecialiseerd in erfrecht, die vertelde hoe je zorgt dat je geld bij de juiste personen terecht komt. Omdat er de laatste maanden behoorlijk wat veranderd is in het erf- en schenkrecht hadden de luisteraars heel wat vragen. Dat gold ook voor het volgende onderwerp, duolegaten, omdat de nieuwe Vlaamse regering juist besloten heeft om de wetgeving hierover te wijzigen. Marc Michils van Kom op tegen kanker vertelde over de laatste ontwikkelingen.

Haal alles uit je geld

Nu het rendement op een spaarrekening quasi nihil is, is het nog belangrijker om na te denken hoe je je kapitaal nog kunt laten groeien. Danny Reweghs van Trends-Inside Beleggen presenteerde de handigste vormen van beleggen en stond stil bij een van de profijtelijkste investeringen: beleggen in vastgoed in België of in het buitenland. Dieter Neirinck van ING ging dieper in op duurzaam beleggen, waar wel degelijk een goed rendement op valt te behalen. Hij liet zien hoe je kunt investeren in bedrijven en landen die rekening houden met alle stakeholders in de samenleving en hoe je daar de vruchten van plukt. Serkan Alhan van Incofin, een Belgisch ontwikkelingsfonds, vertelde over beleggingen in opkomende markten, waar je zowel van een financieel als een sociaal rendement geniet. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met een laag inkomen te bereiken en te helpen en de risico’s te vermijden.

Elke beslissing heeft consequenties!

An Deneffe en Meester Caroline Audoor van Landelijk Infopunt Vrouwen toonden aan de hand van praktische voorbeelden wat de financiële consequenties zijn van ingrijpende beslissingen, zoals zelfstandig gaan werken in plaats van in loondienst, deeltijds werken of je onderneming aan je kinderen laten.

Ons pensioen

De dag werd afgesloten met een onderwerp dat ons allemaal aangaat: ons pensioen. Het enthousiasme van Meester Lut Sommerijns, expert in pensioenrecht, zorgde voor een levendige presentatie van dit taaie onderwerp, dat ook door de bezoekers gesmaakt werd. Zij ging ook in op de toekomst van het pensioen nu verschillende politieke partijen zich hebben sterk gemaakt voor een pensioen van € 1.500 per maand. Want de realiteit is niet zo simpel als ze wordt voorgesteld.

Deze goed gevulde dag leverde voor iedereen een pak tips op om (nog) beter met je vermogen om te gaan. En na afloop kregen alle deelnemers nog een mooie goodiebag mee!