Advertorial

Herontdek de wereld ... met een hoortoestel

Wie de stap zet naar Lapperre, herontdekt een verloren gewaande wereld. Met heldere klanken, duidelijke conversaties en muziek die weer écht klinkt. Bovendien maken nieuwe technologieën het je nog een stuk gemakkelijker. Drie getuigenissen.

Werner: “Ik herken de Elvis van vroeger weer.”

De gehoorproblemen van Werner (67) begonnen vijftien jaar geleden. Als werkplaatsdirecteur van NMBS Technics moest hij vaak overleggen met medewerkers. “Maar als collega’s wat verder van me vandaan zaten, kon ik hen maar moeilijk verstaan”, zegt Werner. “Ook in de werkplaats waar altijd wel lawaai was, verliep een gesprek moeizaam. Maar een hoortoestel? Nee, dat deed me denken aan mijn grootmoeder. Ze had hoortoestellen waar ze voortdurend aan prutste, waardoor die dingen begonnen te fluiten als gek.”

Werner zwichtte, maar was geen fan van hoortoestellen. Tot hij sinds kort de nieuwste toestellen van Lapperre uitprobeerde. State-of-the-art en uitgerust met de nieuwste technologie. “Onwaarschijnlijk wat die toestellen doen. Een gesprek, een restaurantbezoek of een film: mijn hoortoestellen passen zich automatisch aan elke situatie aan. Als ik in de wagen muziek luister, herken ik de Elvis van vroeger weer.”

“Met de ingebouwde bluetoothfunctie verbindt mijn smartphone vanzelf met mijn hoortoestel als iemand me telefoneert. Ik kan een binnenkomend gesprek aannemen door twee keer op mijn oorschelp te tikken. En als ik ga fietsen, is mijn hoortoestel verbonden met de gps op mijn smartphone. Ik hoef zelfs mijn telefoon niet in de hand te houden.”

Herontdek de wereld ... met een hoortoestel

Paul: “Zo vanzelfsprekend dat ik met mijn hoortoestellen ga slapen.”

Paul (55) is onthaalmedewerker van een autogarage. Dan wil je de klanten goed verstaan, en dat werd alsmaar moeilijker. Maar nu niet meer. “Voor mij zijn hoortoestellen intussen zó vanzelfsprekend dat ik ze soms vergeet uit te doen om te gaan slapen. Dat helpt niet natuurlijk, want dan hoor ik mezelf snurken”, lacht hij.

“Die fantastische bluetoothfunctie van mijn hoorapparaten zorgt er niet alleen voor dat ik zonder handen kan bellen, ik kan er ook in alle comfort mee naar tv-kijken. Ik hoor alles rechtstreeks in mijn hoortoestellen. Dat vind ik geweldig! Ik regel mijn eigen volume via mijn hoortoestellen, de andereen doen dat via de tv.”

Herontdek de wereld ... met een hoortoestel

Paul kampt al jaren met tinnitus. Een behandeling is er nog niet maar een gehoortoestel op maat kan het gehoorverlies wel opvangen. “Zonder hoortoestellen zorgt die fluittoon ervoor dat er een hele frequentieband wegvalt, waardoor ik veel dingen niet meer goed kan horen. Maar dankzij mijn hoortoestellen is dat probleem helemaal van de baan.”

Wouter: “Geen batterijen meer vervangen, gewoon even opladen en klaar.”

Wouters (63) vond hoortoestellen iets ‘voor oude mensen’. Tot een jonge collega hem overtuigde toch maar een hoorcentrum op te zoeken. In het Lapperre-hoorcentrum van Brasschaat bleek dat achtergrondgeluiden het grootste probleem voor Wouter vormden.

“Maar ik stond sceptisch tegenover hoortoestellen. Ik herinner me hoe mijn moeder sukkelde om de batterijtjes van haar toestellen te vervangen. Maar de toestellen van vandaag zijn veel moderner. En gewoon oplaadbaar, trouwens.”

“Tijdens de proefperiode hielp de app me de juiste toonhoogtes en geluidssterkte in te stellen. De audicien in het hoorcentrum kon zo meteen het juiste standaardprofiel analyseren en instellen. Van op afstand: remote fitting heet dat. Zo gemakkelijk gaat dat.”

Herontdek de wereld ... met een hoortoestel

Meer weten over gehoorproblemen? Doe een gratis online hoortest via www.hoorprofiel.be of maak vrijblijvend een afspraak in een Lapperre-hoorcentrum via www.lapperre.be/afspraakmaken