Advertorial

© BLUEMILES PHOTO EN VIDEOFY

Nieuwe kleur, nieuwe start!

Als de kinderen het nest verlaten hebben... is dat nest wel toe aan een make-over. “Na jarenlang wit-wit wou ik graag wat meer kleur, maar hoe?” vond Ilse. Met het advies van de Levis Atelier-winkel in haar buurt werd het een geslaagde voor-en-na.

Voor...

Interieurarchitecte Ilse koos na de verbouwing van nu bijna tien jaar geleden voor koel, ‘clean’ wit.

Ilse: “Ik hou van de rust die dat wit uitstraalt. Na onze verbouwing was ik ook zo blij met de ruimtelijkheid in dat nieuwe stuk, dat egale wit liet dat nog beter uitkomen. Ik was en ben nog altijd tevreden over onze verbouwing, maar nu zou ik wel wat meer kleur willen. En toch twijfel ik wel, want ik wil ook dat rustige behouden. Heel felle kleuren, daar hou ik niet van, maar weer alles wit? Nee, dat ook niet meer. Meer kleur dus, maar hoe? Ik vond het moeilijk om te beslissen, het is toch wel heel bepalend. Met het advies van de Levis Atelier-winkel hier vlakbij is het gelukt: ze luisterden naar mijn vragen en opmerkingen en stelden dan kleuren voor, die ik meteen ook op grote stalen kon bekijken.”

En na!

Samen met de adviseur in haar Levis Atelier-winkel koos Ilse voor méér kleur, maar het gevoel van rust en ruimte is behouden.

Nieuwe kleur, nieuwe start!
© BLUEMILES PHOTO EN VIDEOFY

Ilse: “De uitbouw in de keuken wou ik graag een strakkere, moderne look-and-feel geven. Het donkere eiland heeft een warme oak-kleur.

Dankzij de grote glaspartij krijgen we hier aan de achterkant heel veel zon, dat lichte wou ik behouden. De subtiele linnenkleur Atelier Nature A3 uit het palet Nesting in Nature is licht én warm.

Nieuwe kleur, nieuwe start!
© BLUEMILES PHOTO EN VIDEOFY

De eetkamer in het oude gedeelte van het huis mocht van mij een beetje donkerder. Het is een bijzonder groenblauw geworden Atelier Sierra B6 uit het Safran Sierra-palet een serene kleur, die past bij de ruimte.

Ik vond het spannend, maar ik ben heel blij met het resultaat. Het blauwgroen in de eetkamer kan ik aanvullen met groene accessoires, mijn keuken is heerlijk licht en luchtig en warm. Ik hou ook van het contrast tussen die twee. Nooit gedacht dat ik ooit voor zoveel kleur zou kiezen, maar die natuurkleuren zijn echt mooi, ik ben er fan van.”

Nieuwe kleur, nieuwe start!
© BLUEMILES PHOTO EN VIDEOFY
Hoeveel kleur wil je? Da’s de basisvraag”

Levis-kleurexperte Isabelle Deganck

Isabelle: “Van veel wit naar telkens meer kleur: zo hebben we de vier nieuwe paletten voor Levis Atelier uitgewerkt. Ze zijn niet lukraak gekozen, maar sluiten aan bij de huidige woontrends. Ze zijn zo samengesteld dat je intuïtief kan kiezen wat het meeste aansluit bij jouw gevoel. Wil je een rustige, kalme sfeer of net een vrolijke vibe die niet levendig genoeg kan zijn? Binnen elk palet kan je ongelimiteerd mixen en matchen, alle kleuren werken onderling samen. Of je nu houdt van natuurlijke neutrals of sterke trendkleuren, je kan hiermee helemaal je eigen stijl ontwerpen. In onze Levis Atelier-winkels adviseren we jou graag als je dat wil, over de kleuren en alle technische aspecten van de verf die je kiest.”

4 Nieuwe kleurpaletten

Nordic Neutrals

Nieuwe kleur, nieuwe start!

Niet wit-wit, maar wel licht: dit serene palet bestaat uit zachte wittinten, ivoor, luchtig blauw, lichtroze, zachtgeel en grijs, die een fris en tegelijkertijd rustgevend effect hebben.

Nesting in Nature

Nieuwe kleur, nieuwe start!

De rust en warmte van natuurlijke kleuren geeft een gevoel van warmte en eenvoud. Van zanderig wit over poederig roze tot aards beige en vergrijsde groenblauwe tinten: in dit palet vind je de kleuren van het landschap, de zee en de lucht terug.

Safran Sierra

Nieuwe kleur, nieuwe start!

Rijk en warm en vooral levendig: dat is het effect als je de kleuren van dit palet – van frivole roze tinten en neutrale nudes tot warme terracotta- en specerijkleuren – mixt en matcht met avontuurlijke prints, vintage spulletjes en zachte, warme stoffen.

Sandy Seventies

Nieuwe kleur, nieuwe start!

De seventies zijn back! Maar dit keer meng je die typische kleuren als okergeel, petrolblauw en roestoranje met poederige pasteltinten. Dat brengt de seventies vibe helemaal terug, opwindend en speels.

Meer kleur, meer warmte!

Ilse is nog altijd blij met de verbouwing van haar huis ruim tien jaar geleden, maar het cleane wit op de muren wil ze nu vervangen door méér kleur. En meer warmte, zonder dat gevoel van rust en ruimte te verliezen... Welke kleur werkt voor haar?

De kleuradviseur van de plaatselijke Levis Atelier-winkel gaf advies en hielp Ilse met technische tips. Uiteindelijk koos Ilse voor een linnenkleur uit het Nesting in Nature-palet. Het contrast met de donkere oak van haar keukeneiland houdt het hedendaags, terwijl de warme natuurkleur rust en licht geeft in de royale ruimte: precies wat Ilse wou!

Kijk je mee?

Meer info en inspiratie klik hier.