Advertorial

Ontdek het historisch verleden van het Rijk van Nijmegen!

Het Rijk van Nijmegen is een waar walhalla wanneer je je graag in geschiedenis verdiept. Loop langs historisch Nijmegen, zoals de Stevenskerk of het Kronenburgerpark, en vergeet niet te shoppen in de oude binnenstad. Ga mee op pad en bekijk de historische iconen in de omgeving!

Het symbool van Nijmegen: Stevenskerk

De Stevenskerk en Nijmegen zijn door de eeuwen heen met elkaar verweven geraakt; de kerk vertelt niet alleen het verhaal van de stad maar is sinds de herbouw na de Tweede Wereldoorlog hét symbool van Nijmegen. De hoge elegante gewelven, de schitterende lichtval door de vensters, een spectaculaire rij kroonluchters: je weet eenvoudigweg niet waar je kijken moet! Luister naar het befaamde Königorgel of bestudeer het praalgraf van Catharina van Bourbon: een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis.

Ontdek het historisch verleden van het Rijk van Nijmegen!

Shoppen in de binnenstad

Zin in iets nieuws? Ga winkelen in de Lange Hezelstraat, de oudste winkelstraat van Nederland! Deze van oorsprong Romeinse en nu nog als zodanig herkenbare middeleeuwse centrumstraat heeft prachtige historische panden en meer dan honderd authentieke winkeltjes. Vanuit de winkelstraat loop je zo de Grote Markt op. De barretjes, cafés en restaurants op dit plein en openen dagelijks de deuren voor een hapje of drankje. Hier kan je heerlijk uitrusten met een goede kop koffie of lekker speciaalbiertje na een dagje shoppen!

Ontdek het historisch verleden van het Rijk van Nijmegen!

Geniet van het Kronenburgerpark

Het Kronenburgerpark is onder de Nijmegenaren zeer geliefd. Hier is een gedeelte van de oude stadsmuur bewaard gebleven, wat een goede indruk geeft van de indrukwekkende vestingwerken die eens de stad hebben omgeven. Het is een fijn park om in te wandelen, sporten of picknicken. Loop door het gras of over de geasfalteerde kronkelpaden langs de vijver, het hertenkamp, de grot met waterval, de oude stadsmuur en de Kronenburgertoren.

Ontdek het historisch verleden van het Rijk van Nijmegen!

Ontdek historisch Wijchen

Ook in de omgeving heeft er in vroegere tijden veel afgespeeld. Het schilderachtige centrum van Wijchen is een lust voor het oog en biedt een rijke variatie aan winkels, boetiekjes, restaurants en cafés. Struin ontspannen door de pittoreske straatjes en wandel over de markt en langs de monumentale panden. Natuurlijk mag je Kasteel Wijchen, de grootste bezienswaardigheid, niet missen. De vaste collectie van het museum geeft een interessant beeld van de geschiedenis in de regio.

Ontdek het historisch verleden van het Rijk van Nijmegen!

Wandel van bron tot kraan

Stap in het verleden met de wandeling ‘Van bron tot kraan‘ en volg het traject van het (vermoedelijke) Romeins aquaduct dat in eerste eeuw zou zijn aangelegd om het legerkamp op de Hunnerberg bij Nijmegen van water te voorzien. De route leidt je zo dicht mogelijk langs het vijf kilometer lange traject van de waterleiding. Op een aantal punten kun je met eigen ogen de soms indrukwekkende resten van het aquaduct zien en ervaren.

Ontdek het historisch verleden van het Rijk van Nijmegen!

De regio valt niet te ontdekken in één dag, dus blijf vooral een nachtje slapen en ontdek wat de stad en prachtige omgeving te bieden hebben.

Kijk op de website voor nog meer inspiratie!