Advertorial

Regel nr 1 voor beleggers: hou het hoofd koel

Aandelenkoersen, beurzen en financiële markten kennen hoge pieken en diepe dalen. Verwachtingen worden de ene dag overtroffen en de andere dag niet gehaald. Schommelingen in de beurskoers zetten vaak een rollercoaster aan emoties in gang: winst geeft een gelukzalig gevoel, verlies voedt de angst. Natuurlijke reflexen, maar niet de beste wanneer u belegt.

Emoties geven kleur en betekenis aan het leven, maar zijn zelden of nooit de beste raadgevers als het op beleggingen aankomt. Wie positieve resultaten verwacht van zijn portefeuille, doet er goed aan zich niet te laten leiden tot ‘de waan van de dag’ en vermijdt best irrationele beslissingen. Wat kunt u doen om om onlogische beslissingen op basis van emoties te neutraliseren? Gebruik objectieve indicatoren: niet toevallig de strategische ruggengraat van KEYPRIVATE, het online vermogensbeheer van Keytrade Bank.

Wie in paniek raakt omdat een koers blijft dalen – zoals tijdens de coronacrisis – en zijn aandelen verkoopt weet één ding zeker: hij of zij verkoopt op dat moment met verlies. Terwijl het misschien beter is te wachten op herstel.

Omgekeerd geldt ook: als de koers piekt, is de neiging van de optimistisch gestemde belegger groot om nog meer te investeren in het aandeel, terwijl hij net het risico loopt te verliezen als het aandeel zijn hoogtepunt heeft bereikt.

Paniek en euforie zijn slechts twee van de vele te mijden emotionele valkuilen voor beleggers. Het hoofd koel houden en de lange termijn niet uit het oog verliezen, is de boodschap.

Optimale spreiding

Voor wie niet ten prooi wil vallen aan irrationaliteit en emotionaliteit, is er KEYPRIVATE. Belegt u via dit online vermogensbeheer, dan belegt u niet in individuele aandelen, maar in trackers. Het grote verschil is dat trackers een index volgen, zoals de BEL20 of de Dow Jones. Een tracker is dus niet uit één, maar uit tientallen onderliggende waarden samengesteld.

Door te beleggen in zo’n diverse korf van aandelen, hangt uw rendement niet af van de prestaties van één aandeel – en de emoties (lees: de irrationele beslissingen) die gepaard gaan met de schommelingen ervan.

Daar bovenop vermindert u uw risico en verhoogt u uw kans op een hoger rendement dankzij de optimale en efficiënte spreiding van uw vermogen.

Regel nr 1 voor beleggers: hou het hoofd koel

Veel voordelen

Beleggen in trackers heeft bovendien tal van voordelen ten opzichte van andere collectieve beleggingsinstrumenten, zoals de bevek (beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal).

U betaalt minder: KEYPRIVATE zet in op kostenefficiënte trackers om zonder overbodige kosten een erg gediversifieerde portefeuille samen te stellen. Transacties gebeuren zonder extra kosten en u betaalt geen bewaarloon. De vaste jaarlijkse beheerskost ligt laag (0,91%, incl. btw en transactiekosten, excl. taksen). Het totaalplaatje oogt aantrekkelijk: u betaalt tot 3 keer minder dan bij een traditioneel vermogensbeheer.

U vergroot uw kans op rendement. Terwijl klassieke beleggingsfondsen en beveks de moeilijke taak is toebedeeld om het beter te doen dan de markt – en de beleggers vertrouwen moeten hebben in de prestaties en inzichten van het fondsbeheer – weerspiegelen de twaalf beursgenoteerde trackers van KEYPRIVATE per definitie de bewegingen van de markt.

Regel nr 1 voor beleggers: hou het hoofd koel

Ontdek alles over KEYPRIVATE op www.keytradebank.be/nl/investeren/keyprivate/

Deze communicatie bevat geen beleggingsadvies of aanbeveling, noch een financiële analyse. Niets in deze communicatie mag worden geïnterpreteerd als zijnde informatie met contractuele waarde van eender welke aard. Deze communicatie is uitsluitend ter informatie bedoeld. Keytrade Bank kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eender welke beslissing op basis van de informatie die deze communicatie bevat, noch voor het gebruik ervan door derden. Gelieve u in te lichten voor u in financiële instrumenten belegt. Lees daarom aandachtig het document Overzicht van de belangrijkste kenmerken en risico’s van financiële instrumenten.