Advertorial

Tenerife brengt je in beweging

Tenerife valt niet samen te vatten in het cliché van zon, zee en strand. Deze Canarische parel is een minicontinent, met landschappen die elke natuurliefhebber en sportfanaat weten te prikkelen. Weg dus met het stereotype van Tenerife als luilekkervakantie – dit is een topbestemming voor iedereen die houdt van actie en avontuur.

Een ode aan Moeder Natuur

Op Tenerife ontvouwt zich een natuurlijk wonderland, waar elke stap je doet geloven dat je tegelijk op duizend plaatsen van de planeet bent. Zelfs de maan lijkt binnen handbereik. Daar zorgt het vulkanische gebied rond de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje, voor. Hier, te midden van fascinerende lavavelden en imposante rotsformaties, wacht je na een ritje met de kabelbaan een uniek panorama. Het kippenvel op je huid is niet enkel te wijten aan de frisse berglucht – dit is een ervaring die de ziel raakt.

Maar vergis je niet: naast dit grillige en ruige karakter heeft Tenerife ook een weelderige groene kant –letterlijk dan. De noordelijke zijde van het eiland verrast met sprookjesachtige natuurparken zoals Anaga en Teno. Gisteren stond je nog op de maan, vandaag in een tropische jungle. Ja, op Tenerife laat Moeder Natuur zich van haar beste kant zien.

Wandel- en wielerwalhalla

De pracht van Tenerife is niet alleen om naar te kijken, maar vooral om te beleven. Op de fiets bijvoorbeeld, want dit eiland is een mekka voor zowel beginnende pedaleurs als doorgewinterde wielrenners. Met routes voor elk niveau is het simpel: zadel op en gaan!

Of gewoon … gaan! Want Tenerife is niet alleen een paradijs voor fietsers, maar ook voor wandelaars, lopers en trailrunners. De perfect gemarkeerde paden leiden je naar adembenemende vergezichten en verborgen juweeltjes. En voor wie een uitdaging zoekt, is er de iconische Route 040. Hier worden dromen werkelijkheid: in een enkele dag overbrug je de afstand tussen de zee en die kolos van bijna vierduizend meter hoog – de majestueuze Teide.

Met zijn zuivere lucht en zalige klimaat ontvangt Tenerife avonturiers en sportliefhebbers met open armen. Hier vind je een schatkist vol mogelijkheden om je passie te beleven. Van de rustige greens van de golfbaan tot de bruisende golven waarop je surft naar vrijheid, van de elegante swing op de tennisbaan tot de adrenalinestoot van het paragliden hoog boven de horizon.

Na de inspanning...

… volgt de ontspanning. Na een dag vol avontuur, waarbij je de ongerepte natuur op een actieve manier hebt ontdekt, schuif je ’s avonds de voetjes onder tafel. Laat je verrassen door de heerlijke, culinaire rijkdom van Tenerife en doe dit vergezeld van uitzonderlijke wijnen uit de streek. In elke slok proef je het verhaal van die dag, van de paden die je hebt bewandeld tot de hoogten die je hebt bereikt.

Of je nu de uitdagingen van de natuur trotseert, je helemaal geeft tijdens een sportieve activiteit, of gewoon geniet van de rust en schoonheid om je heen – Tenerife zal je verbazen, betoveren en ontroeren. Hier komen avontuur en emotie samen in een ervaring die je voor altijd bijblijft.