Advertorial

© Eifel Tourismus GmbH/Dominik Ketz.

Wandelen in een natuurjuweeltje in de Eifel

Het NaturWanderPark delux in de Eifel heeft niet zomaar ‘delux’ in zijn naam staan. 23 wandellussen laten je er genieten van de overweldigende natuur, met enkel stilte en vogelgefluit als soundtrack. Pure luxe!

Ontdek een echt natuurjuweeltje

De zuidelijke Eifel is een van de toplocaties van het NaturWanderPark delux. De ‘delux’ heeft niets met luxueuze omstandigheden te maken, maar alles met de pure luxe van de natuurbeleving in het wandelpark. Het grensoverschrijdende wandelnetwerk strekt zich namelijk uit over de Zuideifel, de Luxemburgse Ardennen en het Luxemburgse Müllerthal. Samen vormen die een flonkerend natuurjuweeltje. De voorbije jaren zijn er 23 luswandelingen aangelegd die het mogelijk maken het hele gebied te verkennen. Ze lopen door vier natuurparken, en zelfs langs hopvelden, geheimzinnige ravijnen of nabij bizarre rotsformaties. Het landschap ligt als een groene sprei in vele kleurschakeringen over het land. Golvende heuvels, breed uitlopende dalen, donkere bossen en lichtgroene weides maken hier een betoverende wandelervaring van. Burchten, musea en andere bezienswaardigheden aan de rand van de weg nodigen je uit om een korte pauze in te lassen.

Wandelen in een natuurjuweeltje in de Eifel
© Eifel Tourismus GmbH/Dominik Ketz.

Pittig wandelen, van 12 tot 25 kilometer

Het zachte bospad kronkelt zich onder eeuwenoude bomen en langs torenhoge kliffen. De lucht ruikt fris. Dan klaart het op, en de zacht golvende bergketens en weelderige groene weides baden plots in de volle zon. Tot aan de horizon zie je niets anders dan ongerepte natuur. De wandelroutes in de Zuideifel zijn even gevarieerd als het landschap, en sommige zijn behoorlijk pittig. Het Moore-Pfad Schneifel (14,9 km) is van alle Eifeltouren degene met de meeste bossen. Elk seizoen wisselt het brede kleurenscala van vochtige en broekbossen ingrijpend, en dat uitzicht kun je bewonderen terwijl je over smalle plankenpaadjes langs venen en vijvertjes wandelt. Het Schluchtenpfad (16,5 km) toont je de prachtige, diep ingesneden ravijnen in de bosrijke heuvels van het Ringsbachtal. Tijdens de Nat’our Route 5 Vianden-Falkenstein (12,3 km) zorgt het Ourtal voor een wandeling vol afwisseling. Eerst volg je een rotsachtig pad met grandioze panorama’s langs de Läthes-berg. Dan wacht de climax: het middeleeuwse stadje Vianden en zijn indrukwekkend kasteel, ooit een van de machtigste burchten van Europa.

Wandelen in een natuurjuweeltje in de Eifel
© Eifel Tourismus GmbH/Dominik Ketz.

Meer info? Klik hier.

Wandelen in een natuurjuweeltje in de Eifel