Inschrijvingen voor zilverstages van Delta Lloyd overtreffen verwachtingen

Leen Baekelandt
Leen Baekelandt Journaliste Plusmagazine.be

Meer dan 250 gepensioneerden schreven zich in voor de zilverstages waartoe verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd eind september opriep. “Daarmee zijn onze verwachtingen ruim overtroffen”, zegt Inge Van Der Haegen van Delta Lloyd.

“Dit was nog een proefproject, waaruit we vooral wilden leren. In januari evalueren we de zilverstage, en die evaluatie bezorgen we ook aan de federale ministers van Werk en Pensioenen.”

Bij de aankondiging meldde de verzekeringsmaatschappij dat het “gepensioneerden de kans wil geven nieuwe ervaringen op te doen of om een oude droom in vervulling te laten gaan”. Volgens Van Der Haegen is het project daarin geslaagd. “Op onze marketingafdeling deed de gepensioneerde postbode Felix stage. Dat was niet alleen heel verrijkend voor hem, maar ook voor ons was het zeer interessant om samen te werken met iemand die zoveel levenservaring heeft.”

“We kregen heel originele aanvragen van gepensioneerden. Spijtig genoeg zullen we niet iedereen een stageplaats kunnen aanbieden.” Er dienden zich 25 bedrijven aan, onder meer een bed and breakfast, een brouwerij en een bedrijf dat apps ontwikkelt.

“Het voornaamste doel van het project was om te leren wat voor verwachtingen de gepensioneerden hebben van zo’n stage”. Ook voor de overheid is dergelijke informatie interessant. Uit een recente peiling van de Europese Commissie blijkt dat een derde van de Europeanen graag nog zou voortwerken na het pensioen. Cijfers van de federale overheidsdienst Economie bevestigen die tendens: het aantal 65-plussers dat aan de slag blijft, is de laatste tien jaar met 70 procent gestegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content