© Getty Images

Nieuw op 1 april: ‘Terug Naar Werk’-fonds begeleidt mensen na ontslag wegens medische overmacht

Mensen die ontslagen werden wegens medische overmacht en arbeidsongeschikt zijn, kunnen vanaf 1 april een beroep doen op het ‘Terug Naar Werk’-fonds. Dat moet hen de mogelijkheid bieden om via bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding en gepersonaliseerde coaching een nieuwe job te vinden.

Het fonds is opgezet door het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv). Werkgevers die het contract van een arbeidsongeschikte medewerker beëindigen wegens medische overmacht, moeten 1.800 euro storten in het fonds.

De mensen die ontslagen werden, kunnen zich wenden tot het Riziv en kunnen dan een voucher krijgen ter waarde van 1.800 euro. “Ze kunnen die gebruiken om een gespecialiseerde dienstverlening op maat aan te kopen bij een erkende dienstverlener”, aldus het Riziv. “Via onder andere loopbaanbegeleiding en gepersonaliseerde coaching krijgen ze nieuwe perspectieven om terug te keren naar de arbeidsmarkt, binnen hun mogelijkheden.”

Vanaf 1 april 2025 zullen werknemers en werkzoekenden die langer dan een jaar arbeidsongeschikt zijn, ook een beroep kunnen doen op het ‘Terug Naar Werk’-fonds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content