© G.F.

RVP en PDOS worden samen de Federale Pensioendienst

Ondanks de datum is het geen aprilvis; op 1 april 2016 versmelten de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) en de Pensioendienst voor de overheidssector (PDOS) tot de Federale Pensioendienst – kortweg FPD of dé Pensioendienst.

De Federale Pensioendienst (FPD) berekent de pensioenen van de werknemers, de ambtenaren, en van de IGO op basis van gegevens die tot zijn beschikking gesteld worden. Vervolgens betekent hij hun rechten aan de (toekomstige) gepensioneerden. DeFDO staat ook in voor de betaling van de pensioenen van de werknemers, de ambtenaren, de zelfstandigen en de IGO.

Concreet verandert er op 1 april 2016 voor (toekomstige) gepensioneerden weinig, tenzij misschien het adres waarop de dienst te contacteren is. Daarom zetten we alle contactgegevens op een rijtje:

De website

De website van de nieuwe instelling is www.pensioendienst.fgov.be. De informatie over werknemers- en ambtenarenpensioenen vindt u voorlopig wel nog op twee verschillende websites: die van de RVP en die van PDOS.

Sociale media

Mypension

Het online pensioendossier blijft uiteraard beschikbaar en wordt stap per stap uitgebreid op de website van Mypension.

Telefonisch

De gratis 1765-Pensioenlijn blijft beschikbaar en zal eind 2016 uitgebreid worden.Op vrijdag sluit de Pensioenlijn één uurtje vroeger: om 16.00u in plaats van om 17.00u zoals op andere werkdagen het geval is.

E-mail

De medewerkers van de Federale Pensioendienst kunt u bereiken door te mailen naar voornaam+familienaam@pensioendienst.fgov.be.

Het algemene info-adres is info.nl@pensioendienst.fgov.be.

Per brief

Het postadres van de Pensioendienst is:

Federale Pensioendienst

Zuidertoren

1060 Brussel

Bezoek

De kantoren zijn alle werkdagen open van 9u tot 11u30 en van 13u30 tot 16u.

Let op: in eerste instantie zal er niet altijd een expert ambtenarenpensioenen aanwezig zijn in de kantoren van de Pensioendienst of tijdens de zitdagen. Hebt u een vraag over uw (toekomstige) ambtenarenpensioen? Kijk dan goed of er wel een expert ambtenarenpensioenen aanwezig is op het moment dat u het kantoor of de zitdag wilt bezoeken. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content