Uw bestelling werd onvolledig of beschadigd geleverd

Indien u iets koopt dat bij levering stuk blijkt of onvolledig is, moet u zo snel mogelijk een aangetekende brief sturen.

Uw nieuwe zetel is eindelijk geleverd en u popelt van ongeduld om hem in gebruik te nemen. Jammer genoeg merkt u dat het mechanisme waarmee u hem kunt verstellen geblokkeerd is. U zult dus nog even moeten wachten om hem te gebruiken: eerst – en zo snel mogelijk – een aangetekende brief sturen en niet vergeten de factuur te betwisten. Goed om te weten: het feit dat u een leveringsbon hebt ondertekend, betekent niet dat u geen verhaal meer hebt. U hebt gewoon bevestigd dat u het goed hebt ontvangen.

MODELBRIEF

Aangetekend

Uw naam en adres

Naam en adres verkoper

Plaats en datum

Betreft: levering product.... (refertenummer)

Geachte,

Op .... (datum) kocht ik bij u een .... (toestel,voorwerp). Wanneer ik .... (het voorwerp) in gebruik nam, stelde ik vast dat het beschadigd was ... (beschrijving van de schade of het defect). Het biedt niet de kwaliteit en prestaties die voor goederen van dezelfde soort normaal zijn en die ik als consument redelijkerwijs mag verwachten.

Met deze brief stel ik u in gebreke om het goed conform de bestelling te leveren en dit binnen... dagen (een redelijke termijn, bijv. 8 of 14 dagen).

Dit alles onder voorbehoud van mijn rechten (onder meer tot vergoeding wegens gebruiksderving) en zonder enige nadelige erkentenis.

Hoogachtend,

Handtekening

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content