© BELGA

100 km lange fietstocht rond Brussel terug op het programma Gordelfestival

Tijdens het vierde Gordelfestival op zondag 4 september staat de 100 km lange fietstocht door de 19 Vlaamse gemeenten rond Brussel, de klassieker van de vroegere Gordels, terug op het programma. Dat hebben de Vlaamse ministers Ben Weyts en Philippe Muyters bekendgemaakt bij de voorstelling van dit sportief evenement van vzw De Rand, Sport Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

De 100 km lange fietstocht werd de voorbije jaren vervangen door de 140 km lange Groene Gordelroute doorheen de brede Vlaamse rand, maar die moet dit jaar opnieuw plaats maken voor de meer toegankelijke Gordelklassieker. Een andere nieuwigheid is dat er met het provinciedomein van Huizingen nog slechts één trefpunt is en er geen activiteiten meer georganiseerd worden in het domein van Sport Vlaanderen (ex-Bloso) in Hofstade. Voor het eerst dient er ook niet langer een inschrijvingsgeld te worden betaald voor deelname aan dit evenement. Focusgemeente dit jaar is Overijse.

Op het programma staan naast de Gordelklassieker vanuit Overijse nog andere fietstochten zoals de Druivenroutes (29 of 50 km) of mountainbikeroutes doorheen het Zoniënwoud (20, 43 of 53 km). Vanuit Huizingen vertrekken ‘Proef de streek’-fiets routes (40, 60 of 80 km) langs geuzebrouwerijen van het Pajottenland of wandelingen zoals de Zennewandeling (7, 16 of 25 km), Erfgoedwandeling (1,5 of 2,5 km) en Kapittelbeekwandeling (5 km). Wandelen vanuit Overijse kan met de sportieve Druivenstreekwandeling (23 km), Erfgoedwandeling (2 uur) of GPS-tocht ‘Waar is Leonard de Bosuil’ (7 km).

Zowel in Huizingen als Overijse zijn tal van andere activiteiten gepland. In Huizingen treden Clouseau en Laura Tesoro op, in Overijse Mathias Vergels & The Village en Radio Oorwoud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content