© Getty Images/iStockphoto

3 X bucolisch tafelen

Op zoek naar een restaurant met een authentiek decor? Pieter Van Doveren zocht er drie voor u uit.

Mac Pudding

Restaurant en tearoom Mac Pudding bestaat 21 jaar. Plaats van gebeuren is een oud estaminet met authentieke inrichting aan de trekweg langs de Schelde, in de buurt van de sluis van Asper. Mac Pudding is een knus eethuisje met terras aan het water. Je komt er voor de gemoedelijke, huiselijke sfeer en de betaalbare gerechten uit de Belgische keuken. Elsje De Vischer kookt achter de schermen en Ronny Deweirt ontvangt met geprogrammeerde vriendelijkheid. Aan tafel zit jong en oud. De spijskaart is gevarieerd en de wijnkaart biedt een keuze aan flesjes met toegankelijke prijzen. In het seizoen zijn huisgemaakte garnaalkroketten, asperges, mosselen, paling in het groen, Mac’s vispannetje en huisgemaakte vlaai troef. Specialiteit zijn bereidingen met whisky, zoals geflambeerde kalfstong met gehaktballetjes en Highlanderpannenkoek met een bol ijs en sinaasappelconfituur. Er zijn speciale kindergerechten te krijgen.

3 X bucolisch tafelen

Mac Pudding, Sluis 7, 9810 Eke, 09 385 53 02, www.mac-pudding.be

Le Chalet du Lac

Deze grote brasserie kwam op de plaats waar vroeger tearoom Chalet Normand was. Het gebouw werd onder handen genomen door horecatycoon Thierry Van Damme en voorzien van een nieuwe keuken en dito inrichting van hofarchitect Philippe Mayeux. Er is een houtvuur en een veranda met zicht op het meer van Genval en de groene omgeving. Ook nieuw is het verwarmd terras met barbecue en ingenieus schuifdak om zo lang mogelijk optimaal van de bucolische omgeving te genieten. De vaste spijskaart werd samengesteld door Michel Grenier en verzamelt populaire Belgische klassiekers – kroketten, kalfshersenen met tartaarsaus, koninginnenhapje met kip, paling in ’t groen en kalfsblanquette. De suggesties zijn avontuurlijker en in de namiddag is er een kleine kaart met snacks, pannenkoeken en gebak. De wijnkaart telt Franse wijnen met prijzen zonder verrassingen.

3 X bucolisch tafelen

Le Chalet du Lac, Meerlaan 227, 3090 Overijse, 02 688 00 10, www.lechaletdulac.be

Le Vert Mont

Via kronkelweggetjes door glooiende velden kom je bij Auberge du Vert Mont. De bucolische herberg ligt net over de Franse grens en positioneert zich als een uitkijkpost op een heuvel. De eetzaal is a room with a view met panoramisch zicht over de Westhoek. Het restaurant wordt geëxploiteerd door jonge mensen, onder leiding van kok Florent Ladeyn. Hij was in 2012 finalist in het Franse tvprogramma Top Chef en voelt zich geroepen om inventief te werk te gaan. Zelf omschrijft hij zijn eigenzinnige creaties als primitief en tegelijkertijd zowel ruw als delicaat. Er is geen spijs- of wijnkaart, wel een formule Les yeux fermés (? 40 / ? 60 met passende wijnen) en een Expérience totale (? 60 / ? 90 met passende wijnen).

3 X bucolisch tafelen

Le Vert Mont, 1318 rue du Mont Noir, 59299 Boeschepe, Frankrijk, +33 3 28 49 41 26, www.aubergeduvertmont.fr

Partner Content