© MHKA

Antwerp Art Weekend: 55 galeries, musea en kunstruimtes

Van 20 tot en met 22 mei zet het Antwerp Art Weekend hedendaagse kunst extra in de kijker. Organisator vzw Antwerp Art gaat een alliantie aan met DE Studio, het centraal gelegen cultuurcentrum dat als centrale ‘hub’, ontvangstruimte, tentoonstellingsruimte en host voor De Nacht van de Hedendaagse Kunst fungeert.

Het aanbod is voor deze tweede editie nog ruimer. Naast de programma’s van de vaste leden van Antwerp Art, vinden op een waaier van locaties pop­up-tentoonstellingen plaats.

DE Studio is een centrale informatieplaats, en het hele gebouw wordt gebruikt voor een aantal projecten.Zo herbergt de kelder een overzicht van videokunst. Omdat Antwerpen niet bij haar stadsgrenzen eindigt, is op het 1e verdiep is een presentatie van instellingen uit de Provincie te zien. In de grote zaal loopt doorlopend een video­programma van huidige en gewezen HISK­-kunstenaars (Hoger Instituut voor Schone Kunsten).

In samenwerking met DE Studio en Villanella presenteert Antwerp Art ook DE Nacht van de Beeldende Kunst op zaterdag 21 mei vanaf 21:00 uur tot in de kleine uurtjes. Het publiek viert de hedendaagse beeldende kunst in de kunst zelf; de tentoonstellingen zijn open tot 01:00 uur, en in de grote zaal zal een lichtinstallatie van kunstenaar Liesbeth Doms ervoor zorgen dat het dansend feestpubliek letterlijk omgeven wordt door kunst.

De tentoonstellingen zijn van 20 tot en met 22 mei te bezoeken van 12:00 – 22:00 uur. Het volledige programma vind je op www.antwerpart.be/weekend

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content